foto

Karl Hasselmann

  • nar. 8.5.1883
    Hannover, Německá říše
  • zem. 8.6.1966 (83 let)
    Berlín

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Kameramanská filmografie

Filmy

1949 Quartett zu fünft
1943 Gefährtin meines Sommers
Wildvogel
1942 Stimme des Herzens
1941 Clarissa
1940 Donauschiffer
Slečna sekretářka
Vídeň miluje a zpívá
1939 Frau im Strom
Morgen werde ich verhaftet
Salonwagen E 417
1938 Dreizehn Mann und eine Kanone
Menschen, Tiere, Sensationen
Svatá lež
1937 Der andere Mann
Die Unterschlagung
Es wird nichts so fein gesponnen
Hříšná láska
S vyloučením veřejnosti
Seitensprünge des Herrn Blohm, Die
Sparkasse mit Likör
1936 Die letzte Fahrt der Santa Margareta
Dunajské melodie
Ein Lied klagt an
Ein seltsamer Gast
Meziaktí
1935 Der Außenseiter
Die Katz' im Sack
Le contrôleur des wagons-lits
Schlafwagenkontrolleur, Der
1934 Der Meisterboxer
Dědictví v Pretorii
Přepadení v hotelu
1933 Die Nacht im Forsthaus
Große Trick, Der
Volldampf voraus!
Was wissen denn Männer
Wenn am Sonntagabend die Dorfmusik spielt
1932 Lumpové kavalíři
Nacht der Versuchung
Trenck - Der Roman einer großen Liebe
1931 Když struny lkají (německá verze)
Schachmatt
Zweierlei Moral
Zwischen Nacht und Morgen
1930 Alimente
1929 Der Mann mit dem Laubfrosch
Der Sträfling aus Stambul
Geschminkte Jugend
Katharina Knie
Kinder der Straße
§ 173 St.G.B. Blutschande
1928 Anastasia, die falsche Zarentochter
Der alte Fritz - 1. Friede
Der alte Fritz - 2. Ausklang
Eva in Seide
Lemkes sel. Witwe
Ossi hat die Hosen an
Sensations-Prozess
Unter der Laterne
1927 Der Katzensteg
Die Geliebte des Gouverneurs
Heilige Lüge, Die
Schwester Veronica
1926 Brüder Schellenberg, Die
Die Unehelichen
Kubinke, der Barbier, und die drei Dienstmädchen
Menschen untereinander
1925 Die Verrufenen
Die eiserne Braut
Eifersucht
Komödianten
1924 Arabella
Carlos a Alžběta
Die Fahrt ins Verderben
Garragan
Op hoop van zegen
Sylvester
1923 Schlagende Wetter
Ulice
1922 Der Graf von Essex
Graf von Charolais, Der
Haniččina cesta do nebe
Othello
Sterbende Völker - 1. Heimat in Not
Sterbende Völker - 2. Brennendes Meer
Tiefland
1921 Der Mord ohne Täter
Die Geierwally
Die Jagd nach der Wahrheit
Die Nacht ohne Morgen
Die Verschwörung zu Genua
Mann über Bord
Zadními schody
1920 Alkohol
Der weisse Pfau
Herztrumpf
Whitechapel
1919 Flimmersterne
1912 Das Geheimnis von Monte Carlo

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky