Reklama

Reklama

Robert Fuest

Robert Fuest

nar. 30.09.1927
Londýn, England, Velká Británie

zem. 21.03.2012 (84 let)
Londýn, England, Velká Británie

Biografie (1)

Začínal jako malíř a grafik. Od roku 1962 pracoval v televizi, nejprve při natáčení reklamních snímků, později hraných seriálů, z níchž nejpopulárnější byl THE AVENGERS. V roce 1970 natočil debutní film o vzrušujících zážitcích dvou Angličanek na prázdninové cestě po Francii AND SOON THE DARKNESS, v témže roce nová filmová verze románu Emily Bronteové NA VĚTRNÉ HŮRCE s Annou Calder-Marshallovou a Timothym Daltonem. Roku 1971 natočil psychologický horror OHAVNÝ DR… (více)

Zajímavosti (3)

Na Větrné hůrce (1970)

  • Film pokrýva podobne ako verzia z roku 1939 len polovicu knihy a touto verziou sa režisér Fuest aj inšpiroval: „Tvoríme rovnaký príbeh ako vo filme z roku 1939, ale naša verzia bude tvrdšia, relatívne silnejšia, bližšie ku knihe... Toto je úplne neromantický príbeh. Je to klasický príbeh o generačnej priepasti a revolte. Postoje, ktoré existovali vtedy, existujú aj teraz." (Arsenal83)

Na Větrné hůrce (1970)

  • Režisér Fuest o svojich plánoch pred nakrúcaním: "Ukážeme Heathcliffa ako muža úplne fascinovaného Catherininou vášňou, sexualitou, žiarlivosťou a krutosťou. A búrlivú Catherine budeme vnímať ako ženu hypnoizovanú Heathcliffovým násilím, brutalitou a sadistickou pomstychtivosťou." (Arsenal83)

Reklama

Režisér

Scenárista

Filmy
1973

Poslední program

Seriály
1965

Not Only... But Also

Reklama

Reklama