foto

Kate Capshaw

  • nar. 3.11.1953 (65 let)
    Fort Worth, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Predtým, než sa stala herečkou (a hlavne manželkou Stevena Spielberga), pracovala ako učiteľka v Ashlande. Odtiaľ sa po nevydarenom manželstve, z ktorého má jednu dcéru, odsťahovala do New Yorku, kde sa pokúsila preraziť v hereckej branži.

Jej prvotinou bola úloha v seriáli EDGE OF THE NIGHT. Po účinkovaní v priemerných filmoch prišiel prelom, keď si ju Spielberg vybral spomedzi 150 uchádzačok do svojho filmu INDIANA JONES A CHRÁM SKÁZY, kde hrala ukecanú speváčku Willie Scott.

Steven si ju nakoniec vybral aj za svoju manželku. Žijú spolu od roku 1991 a majú 5 detí (Theo, Sasha, Sawyer, Mikaela a Destry). Vo filmoch hrá už iba sporadicky, a tak sa nám vždy bude hlavne spájať s "Indym" Harrisonom Fordom a slávnym manželom Stevenom Spielbergom.

faraon

Herecká filmografie

Filmy

2002 Směr východ (TV film)
2001 Mezi námi děvčaty (TV film)
1999 Milostný dopis
1998 Alarm
1997 Kobylky
1996 Duke of Groove (TV film)
No Dogs Allowed
1995 Co si ušít do výbavy
Vražedné alibi
1994 Milostná aféra
Válka sousedů (TV film)
1992 Shattered Lullabies
1991 Mými hrdiny byli vždy kovbojové
1990 Hledá se láska
1989 Černý déšť
1988 Detektiv Janek: Vnitřní záležitosti (TV film)
1987 Krycí jméno: Tanečník (TV film)
Obyčejné nehody
Rychlý a mrtvý (TV film)
1986 Moc
Vesmírný tábor
1984 Indiana Jones a Chrám zkázy
Nejlepší obrana
Windy City
Útěk ze sna
1982 A Little Sex
Missing Children: A Mother's Story (TV film)

TV seriály

1993 Black Tie Affair (TV seriál)
1956 The Edge of Night (TV seriál)

Dokumentární

2015 Nora Ephron: Všechno je námět
2003 Indiana Jones: Making the Trilogy
2002 Sean Connery, an Intimate Portrait
2001 Intimate Portrait: Holly Hunter (TV film)
1997 Sean Connery Close Up
1993 George Lucas: Heroes, Myths and Magic (TV film)
1984 Making of 'Indiana Jones and the Temple of Doom', The (TV film)

TV pořady

2016 The EE British Academy Film Awards 2016 (TV pořad)
2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
2012 84. Annual Academy Awards (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2002 The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1999 71. Annual Academy Awards (TV pořad)
1995 The 47th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1994 66. Annual Academy Awards (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace