foto

Jiří Kvasnička

  • nar. 14.12.1949 (68 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jiří Kvasnička vystudoval herectví na DAMU (1972), poté hrál v Krajském divadle v Kolíně (1972-1981), ve Státním divadle v Brně (1981-1982), poté přešel do Prahy, kde byl členem hereckého souboru Divadla S. K. Neumanna (později Divadla pod Palmovkou, od r. 1982). Již v kolínském divadle vynikl v několika hrách, v roce 1977 obdržel cenu Literárního fondu za titulní postavu Pometa ve hře Lišák Pomet, v roce 1980 byl pak oceněn za roli Truffaldina ve slavné Goldoniho komedii Sluha dvou pánů. Jiří Kvasnička byl též členem Herecké asociace a Odborového svazu divadelníků.

Mimopražské divadelní angažmá vedlo k tomu, že jeho filmografie není příliš početná; poprvé se objevil v televizním seriálu TŘICET PŘÍPADŮ MAJORA ZEMANA (1975), poté jsme jej mohli vidět v několika průměrných komediích, naposledy se před televizní kamerou objevil v inscenaci HLEDÁÍ V BÍLÉM OBDÉLNÍKU (1991). Více se Kvasnička prosadil v dabingu, a to i jako režisér, působí také v rozhlase.

Jiří Kvasnička je ženatý a s manželkou Danou, rozenou Vrbíkovou, má tři děti.

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

Filmy

1994 Poslední večeře U ptáka Noha
1992 Komu šplouchá na maják (TV film)
Osvětová přednáška v Suché Vrbici (TV film)
1991 Hledání v bílém obdélníku (TV film)
1990 Záhada perníkové chaloupky (TV film)
1989 Divoká svině
Trezor (TV film)
1988 My se vlka nebojíme (TV film)
1987 Dan (TV film)
Rizikové pracoviště (TV film)
1986 Devadesát jedna bílých koní (TV film)
Záhada zamčeného pokoje (TV film)
1985 Pohlaď kočce uši
Tísňové volání
1984 Zaspala nevěsta (TV film)
1982 Únos Moravanky
1981 Matěji, proč tě holky nechtějí?
1975 Můj brácha má prima bráchu
Oči plné slunce (TV film)
Plavení hříbat
Recepty doktora Kudrny (TV film)
1974 Rinaldino (TV film)
1973 Sen noci svatojánské (TV film)
1971 Žebrácká opera (TV film)

TV seriály

1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
1990 Největší z Pierotů (TV seriál)
Šestadvacet Pierotových neštěstí (E05)
Zlatý sen (E04)
Láska a beznaděje (E03)
další epizody (4)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Stopa (S01E01)
1988 Druhý dech (TV seriál)
Buď a nebo (E13)
Teskně hučí Niagára (E09)
Konec konců v koncích (E06)
další epizody (6)
Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
1979 30 případů majora Zemana (TV seriál)
Růže pro Zemana (S03E10)
Mimikry (S03E09)
1978 Ve znamení Merkura (TV seriál)
Léto s Venuší (E02)

Dokumentární

2015 Dabing - minulost a současnost (TV film)

TV pořady

2018 Udílení cen Františka Filipovského 2018 (TV pořad)
2017 Udílení cen Františka Filipovského 2017 (TV pořad)
2016 Udílení cen Františka Filipovského 2016 (TV pořad)
1999 Zlatá mříž (TV pořad)
1987 Třikrát s Wildou (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace