foto

Ellen Pompeo

  • nar. 10.11.1969 (49 let)
    Everett, Massachusetts, USA

Biografie

Jsou hvězdy, jejichž svit je oslepující, jimi ztvárněné role nezapomenutelné a jejich sláva nehasnoucí. A pak jsou hvězdy mnohem menší svítivosti, hvězdy jednoho filmu či seriálu, která vás však mnohdy dokážou zaujmout více než ti, kolem nichž je děláno tolik rozruchu. K jedním z nich patří herečka s úsměvem, který je těžké nemilovat. Herečka, kterou jsem si oblíbil během několika minut nejen já, ale také tisíce diváků na celém světě – Ellen Pompeová.

Narodila se v Massachusetts, dětství strávila v New Yorku. Její otec měl italský původ, matka zemřela, když jí byly čtyři roky. V dospělosti se přestěhovala do Miami, kde se uchytila coby barmanka. Potkala zde módního fotografa Andrewa Rosenthala, s nímž odjíždí zpátky do New Yorku (prožijí spolu několik let, roku 2003 se rozcházejí). V roce 1996 si poprvé zahrála v několika reklamách a menších televizních projektech. Zlomovým rokem se pro její kariéru ukáže být hned ten první v novém miléniu. Právě v roce 2001, kdy – rozhodnuta prosadit se jako herečka – přijíždí do Los Angelese, je režisérem Bradem Silberlingem vybrána pro vedlejší roli Bertie v dramatu PŮLNOČNÍ MÍLE (2002). Navzdory hvězdnému obsazení (Dustin Hoffman, Jake Gyllenhaal, Susan Sarandon) nejde o příliš kvalitní film, stál však na počátku mnoha malých rolí, přes které se Pompeová propracovala až k roli hlavní. Mnohdy šlo o postavy natolik malé a nevýznamné, že se tvůrci ani neobtěžovali zařazovat podstatnou část jejich scény do finálního sestřihu daného filmu. Což je případ DAREDEVILA (2003) i VĚČNÉHO SVITU NEPOSKVRNĚNÉ MYSLI (2004), v němž ji jako ex-přítelkyni Jima Carreyho můžete vidět pouze ve speciální dvoudiskové DVD edici (u nás nedostupné). Trošku víc byla vidět ve Spielbergově příjemném retru CHYŤ MĚ, KDYŽ TO DOKÁŽEŠ (2002) nebo v komedii s Willem Ferrellem, Vincem Vaughnem a Lukem Wilsonem (tedy členy tzv. Frat Packu) MLÁDÍ V TRAPU (2003). Před samotnými Chirurgy hostovala v jiných dvou seriálech: ZÁKON A POŘÁDEK a PŘÁTELÉ.

CHIRURGOVÉ (2005) jsou mnohými cenami ověnčeným americkým seriálovým hitem, který Ellen nabídl roli začínající medičky, Dr. Meredith Greyové. Ta se musí potýkat nejen s každodenním pracovním nátlakem, ale rovněž s osobními milostnými problémy. Z cen pro seriál zmiňme alespoň Zlatý glóbus pro nejlepší seriál-drama roku 2006. Samotná Pompeová získala Screen Actors Guild Award a nominaci na Zlatý glóbus. Chirurgové jsou slibně rozjetým počinem, který vzhledem k slušnému diváckému zájmu jistě neskončí třetí sérii. Za svůj úspěch jistě nezanedbatelnou měrou dluží právě Ellen Pompeové, sympatické sedmatřicátnici s kouzelným úsměvem a nepřehlédnutelným talentem. Nejspíš z ní nikdy nebude žádná velká herecká hvězda účinkující ve velkorozpočtových trhácích, nejspíš ani všemi kritiky chválená herečka nezávislých filmů, ale nestačí někdy prostě jenom být? Věřím, že po zhlédnutí několika epizod Chirurgů dojdete k přesvědčení, že ano.

Martin "Matty" Šrajer

Herecká filmografie

Filmy

2007 Come Rain or Come Shine: From Grey's Anatomy to Private Practice (TV film)
Grey's Anatomy: Every Moment Counts (TV film)
2005 Zábavný společník
2004 Nobody's Perfect
Umění loupit
2003 Daredevil
Mládí v trapu
Undermind
2002 Chyť mě, když to dokážeš
Půlnoční míle
2000 Eventual Wife
In the Weeds
Mambo Café
1999 Brzy to přijde

TV seriály

2019 Chirurgové (TV seriál)
Epizoda 20 (S16E20)
Epizoda 19 (S16E19)
Epizoda 18 (S16E18)
další epizody (37)
2018 Station 19 (TV seriál)
Stuck (S01E01)
Chirurgové (TV seriál) - herec, a.z.
Blowin' in the Wind (S15E08)
Anybody Have a Map? (S15E07)
Flowers Grow Out of My Grave (S15E06)
další epizody (23)
2017 Chirurgové (TV seriál)
1-800-799-7233 (S14E09)
Out of Nowhere (S14E08)
Who Lives, Who Dies, Who Tells Your Story (S14E07)
další epizody (24)
2016 Chirurgové (TV seriál)
Ty jsi nic neudělal (S13E09)
Místnost, kde se to děje (S13E08)
Proč mě chceš změnit teď? (S13E07)
další epizody (25)
2015 Chirurgové (TV seriál)
Co jsme ztratili v ohni (S12E08)
Něco proti tobě (S12E07)
To, co o mně nikdo neví (S12E06)
další epizody (24)
2014 Chirurgové (TV seriál)
Riziko (S11E08)
Mohli bychom začít znovu, prosím? (S11E07)
Bez a konce a začátku (S11E06)
další epizody (20)
2013 Chirurgové (TV seriál)
Bojuj za svá práva (S10E12)
Člověk na Měsíci (S10E11)
Někdo, koho jsem znala (S10E10)
další epizody (27)
2012 Chirurgové (TV seriál)
Utíkej, holka, utíkej (S09E09)
Nebezpečná soutěživost (S09E08)
Má to tak být (S09E07)
další epizody (24)
2011 Chirurgové (TV seriál)
Noc byla temná (S08E09)
Srdce v krabici (S08E08)
Trenére, postavte mě (S08E07)
další epizody (21)
2010 Chirurgové (TV seriál)
Napospas živlům (S07E10)
Dobré ráno, dobrou noc (S07E09)
Přetlak lidského těla (S07E08)
další epizody (24)
2009 Chirurgové (TV seriál)
Horečka svátečních nocí (S06E10)
Vzpomínky na minulost (S06E09)
Operace k narozeninám (S06E08)
další epizody (24)
2008 Chirurgové (TV seriál)
Já, jenom já (S05E10)
V půlnoční hodině (S05E09)
Vzájemně spjati (S05E08)
další epizody (17)
2007 Chirurgové (TV seriál)
Marná pomoci snaha 2/2 (S04E10)
Marná pomoci snaha 1/2 (S04E09)
Věčně mladí (S04E08)
další epizody (25)
2006 Chirurgové (TV seriál)
Blízká setkání lidského druhu (S03E10)
Od šeptání po vřískot (S03E09)
Zářit štěstím (S03E08)
další epizody (25)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Anatomie Vánoc (S02E12)
Samota (S02E11)
Čeho je moc, toho je příliš (S02E10)
další epizody (21)
2004 Přátelé (TV seriál)
Jak striptér plakal (S10E11)
2000 Právo a pořádek (TV seriál)
Fools for Love (S10E15)
1996 Právo a pořádek (TV seriál)
Savior (S06E16)

Dokumentární

2018 This Changes Everything

Hudební videoklipy

2015 Taylor Swift - Bad Blood (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Režijní filmografie

TV seriály

2018 Chirurgové (TV seriál)
Old Scars, Future Hearts (S14E15)
2017 Chirurgové (TV seriál)
Odpočívej v pokoji (S13E18)

Host

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(160)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace