foto

Mick Jackson

  • nar. 4.10.1943 (75 let)
    Aveley, Essex, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mick Jackson je britský filmový režisér a televizní producent. Vystudoval univerzitu v Southamptonu, na univerzitě v Bristolu poté dokončil postgraduální studium v oboru divadla. Začínal jako editor u BBC, mezi lety 1973-1987 už však režíroval mnoho dokumentů a televizních dramat nejen pro BBC, ale i Channel 4. Z tohoto období jsou nejpůsobivějším snímkem VLÁKNA (Threads, 1984), která dokumentárním stylem popisují okolnosti a následky jaderné války a která mu společně s dalšími dvěma snímky vynesla cenu BAFTA za významný režijní přínos.

Po přestěhování do Spojených států začal Jackson točit celovečerní snímky pro distribuci do kin, z nichž nejznámější jsou PŘÍBĚH Z LOS ANGELES (L.A. Story, 1991) se Stevem Martinem a megahit OSOBNÍ STRÁŽCE (Bodyguard, 1992) s Kevinem Costnerem a Whitney Houston. Do jeho režijní filmografie spadají taktéž pilotní díly některých úspěšných seriálů (např. VRAŽEDNÁ ČÍSLA, Numbers, 2005). Od roku 1990 byl Jackson členem spolku amerických režisérů, tzv. Directors Guild of America (DGA). V roce 2010 obdržel cenu Emmy za biografický snímek TEMPLE GRANDIN s Claire Danes v hlavní roli, což je prozatím jeho poslední režijní počin.

Ivo "Sfinkter" Hájek

Režijní filmografie

Filmy

2016 Popírání holocaustu
2010 Temple Grandinová (TV film)
2008 Strom v srdci (TV film)
2006 Organizace Alfa: Hádův faktor (TV film)
2003 Street Boss (TV film)
2002 Prvních 20 milionů je nejtěžších
Živě z Bagdádu (TV film)
1999 Josiah's Canon
Strange World (TV film)
Traffic (TV film)
Úterky s Morriem (TV film)
1997 Sopka
1995 Obvinění: Proces s McMartinovými (TV film)
1994 Totální okno
1992 Osobní strážce
1991 Příběh z Los Angeles
1989 Chattahoochee
1988 Very British Coup, A (TV film)
1987 Life Story (TV film)
1986 Yuri Nosenko, KGB (TV film)
1985 Why Things Go Wrong (TV film)
1984 Vlákna (TV film)
1981 People from the Forest (TV film)
1978 How to Pick Up Girls! (TV film)

TV seriály

2006 Po právu (TV seriál)
Pilot (E01)
2005 Vražedná čísla (TV seriál)
Sériové vraždy (S01E01)
2003 Manipulátor (TV seriál)
2000 Takový je život (TV seriál)
1999 Strange World (TV seriál)
1997 Advokáti (TV seriál)

Dokumentární

1983 A Guide to Armageddon (TV film)
1979 Connections (TV seriál)
1977 Age of Uncertainty, The (TV film)
1973 Ascent of Man, The (TV seriál)

Herecká filmografie

Dokumentární

2005 Memories of 'The Bodyguard'

TV pořady

1995 The 47th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace