Reklama

Reklama

Aileen Wuornos

Aileen Wuornos

nar. 29.02.1956
Rochester, Michigan, USA

zem. 09.10.2002 (46 let)
Florida State Prison, Starke, Florida, USA

Zajímavosti (3)

Zrůda (2003)

  • V souvislosti s filmem bylo mnohé řečeno a napsáno o fyzické proměně půvabné Charlize Theron v nepříliš hezkou Aileen Wuornos. Podle herečky šlo o rozhodnutí, vyplývající především "zevnitř": "Pamatovala jsem si dopis, který Aileen Wuornos napsala, když jí bylo třináct. Žila na ulici a jíst správně rozhodně nebyla její největší priorita. Snědla cokoli, co mohla. V tom dopise napsala, že i když byla prostitutka a byla schopná prakticky čehokoli, nikdy by si nesundala košili. Myslím, že svoje tělo neměla ráda. Že pro ni představovalo spoustu vnitřních démonů. Až poté, co jsem si tohle přečetla, řekla jsem režisérce Patty Jenkins, že bych měla přibrat. Takže to vlastně nebylo o tom, jak vypadám, ale co kvůli tomu cítím. Abych mohla cítit to, co cítila Aileen. Abych byla sama sobě odporná." (NIRO)

Zrůda (2003)

  • Jednou z vůbec nejtěžších věcí při napodobování Aileen Wuornos byly pro Charlize Theron oči: "V dokumentu Nicka Broomfielda (...) se Aileen hodně naštve. A je vidět, jak měla ve zvyku zdůrazňovat věci tím, že doslova vytřeštila oči. V jednu chvíli to vypadá, jako by jí měly vylézt z důlků. Já obvykle dělám pravý opak, mhouřím oči. Takže to pro mě bylo dost nezvyklé. Stejně tak jí často úplně ztuhla brada. To všechno byly věci, které jsem se snažila zachytit a použít ze sledování skutečných záběrů. Ze začátku jsem si to nacvičovala před zrcadlem, aby se mi to dostao do krve. Potřebovala jsem si osvojit její mimiku, její gesta a její držení těla tak dobře, abych na to pak před kamerou vůbec nemusela myslet. Abych se ve správnou chvíli podvědomě pohybovala a tvářila jako Aileen." (NIRO)

Zrůda (2003)

  • Podle Charlize Theron (Aileen Wuornos) její maskování vypadá tak přirozeně "proto, že ho mám méně, než se zdá. Sice mám třeba falešné zuby, ale většina fyzické proměny musela být opravdová. Kdybychom měli větší rozpočet, mohli na mě denně lepit latex, ale (...) díky tomu, že jsme měli tak málo peněz, musela jsem doopravdy vypadat tak opotřebovaně. Což bylo nakonec samozřejmě mnohem lepší, a když se na sebe ve filmu podívám, mám z toho moc dobrý pocit." (NIRO)

Galerie (7)

Reklama

Herečka

Reklama

Reklama