foto

Igor Adamec

  • nar. 1.4.1964 (55 let)
    Ružomberok, Slovensko, Československo

Biografie

Slovenský moderátor, zabávač a divadelný herec, Igor Adamec, sa narodil 1. apríla 1964 v Ružomberku. Rozhodol sa vyštudovať Divadelnú fakultu Akadémie múzických umení sídliacu v Prahe, kde svoju pozornosť venoval bábkoherectvu.

Hlavne mladá generácia narodená v 90-tych rokoch mohla sledovať jeho kariérny začiatok v detskej relácii Kakao, kde spolu s Martinom Vanekom 10 rokov zabávali slovenské deti a mládež.

V ďalších rokoch akoby sa snažil vyhýbať televíznym obrazovkám a začal svoje herecké nadanie využíval v dramatickej tvorbe. Jeho tvár mali ľudia možnosť vidieť v mnohých predstaveniach, avšak najvýraznejšie sa predstavil po boku Petra Sklára a Róberta Laurinca v drsnej komédii o slovenských mafiánoch English is easy, Csaba is dead, ktorú mali diváci možnosť vidieť v bratislavskom divadle GUnaGU.

Úspech tejto divadelnej komédie sa stal akousi inšpiráciou pre vytvorenie televízneho seriálu podobného žánru a humoru. A tak vznikla v roku 2006 Mafstory, kde Igor Adamec zaujal miesto slušného, skromného a nenápadného účtovníka Milana alias Krtka, ktorý v mafiánskej rodine so svojou povahou len ťažko prežíva. Túto rolu môžeme považovať za jeho vrchol, pretože v ďalších rokoch sa väčšinou zúčastňoval len malých rolí v menej známych a ešte menej úspešných seriáloch, v ktorých sa sotva mihol na pár minút.

Adrián "Greenpeacak" Berecz

Herecká filmografie

Filmy

2007 Mafiánské Historky (divadelní záznam)
2002 English is easy, Csaba is dead (divadelní záznam)
1997 Niekedy by som ťa zabila (TV film)
1995 Hu - hu bratia (TV film)
1993 Hon na čarodejnice (TV film)

TV seriály

2010 Zázraky života (TV seriál)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
2008 Panelák (TV seriál)
2006 Mafstory (TV seriál)
1997 Kakao (TV seriál)

Host

TV pořady

2013 Milujem Slovensko (TV pořad)

Fanoušci tvůrce