foto

Abdul Salis

  • nar. 6.7.1979 (38 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Abdul Salis se narodil 6. července 1979 v anglickém Londýně. Jeho rodiče jsou původem z Ghany, ale v roce 1975 se přestěhovali právě do Anglie.

Jeho hereckou kariéru nastartoval britský seriál The Hidden City, avšak znám je spíše až z filmu Láska nebeská z roku 2003, kde si zahrál roli Tonyho. V roce 2006 se objevil i v jedné epizodě (S02E11) seriálu Doctor Who a také ve filmu Rytíři nebes. V letech 2008-2009 pak účinkoval v britském seriálu Casuality. Mimo film se věnuje i divadlu - působil v divadle Orange Tree Theatre, kde si zahrál například v inscenacích Blood Wedding a The Road.

Ve volném čase si rád zahraje basketbal, fotbal nebo vodní pólo.

Veronika "Veruli147" Tupá

Herecká filmografie

Filmy

2009 Mid Life Christmas (TV film)
2006 Rytíři nebes
2005 Monstrum
Sahara
2004 Welcome Home
2003 Gifted (TV film)
Láska nebeská

TV seriály

2012 Hacks (TV seriál)
2010 Protiúder (TV seriál)
2006 Pán času (TV seriál)
Kdo se bojí Chloe (S02E11)
2003 Trevor's World of Sport (TV seriál)
2002 Hidden City, The (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace