foto

Tiffany Dupont

  • nar. 22.3.1981 (36 let)
    Gainesville, Georgia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tiffany Dupont, narozena 22. března 1981 v Colorado Springs, stát Colorado, je americkou herečkou, veřejnosti známou díky  postavě Židovky Ester ve zfilmovaném biblickém příběhu Noc s Králem (2006). Tiffany vyrůstala v Burke, ve Virginii, kde vystudovala střední školu Lake Braddock. Byla aktivní nejen ve školním orchestru, v atletice, ale také v amatérském divadle. Je absolventkou Univerzity v Georgii, obor hudba a reklama, kde v roce 2002 získala i studentskou korunku krásy. Během studia na vysoké škole se věnovala hře na housle a stala se zakládající členkou kapely The Dave Matthews Cover Band, se kterou se vydávala na národní turné.

Tiffany je oddaná křesťanka a stojí o morálně zdravé role, které by neměly tvořit překážku v její víře. Pravidelně vytvářela s kamarádkami program pro jejich kostel a také pracovala pro Elite Model Management v Atlantě a v New Yorku. Mezi její koníčky patří bowling, bojová umění, procházky, cestování, hra na housle aj.

Její první televizní role byla postava Sammyho přítelkyně v seriálu Ano, drahoušku (2000), dále pak postava Beth v seriálu Dvanáct do tuctu (2003), v roce 2004 si zahrála ve filmu Činy a sláva roli Lydie McBridové. Pak následovaly většinou samé televizní seriálové role a v roce 2009 si střihla hlavní roli v komedii He's Such a Girl. V roce 2012 si zahrála postavu Olivie Rousseau v ne příliš oblíbeném akčním thrilleru Hijacked. V současné době ji můžeme vidět v akčním filmu Born to Race: Fast Track po boku Billa Sage nebo Granta Showa.

✽ Veassë Taurina "Ainy" Celva ✽

Herecká filmografie

Filmy

2016 Gorgeous Morons (TV film)
2015 Love Finds You in Charm (TV film)
2014 Born to Race: Fast Track
2012 Hijacked
2009 He's Such a Girl
2006 Noc s králem
Žhavé nápady
2004 Činy a sláva
2003 Dvanáct do tuctu

TV seriály

2014 Bezohlední (TV seriál)
2013 Máma (TV seriál)
Jail Jail and Japanese Porn (S01E17)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Diamantové panenky (S03E18)
Lovci duchů (TV seriál)
LARP and the Real Girl (S08E11)
2012 Anger Management (TV seriál)
Castle na zabití (TV seriál)
Živí mrtví (S04E22)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Poslední kapka (S10E14)
2011 Franklin a Bash (TV seriál)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Operace pakůň (S04E22)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Lodě v noci (S08E11)
2010 Outlaw (TV seriál)
Slunečno, místy vraždy (TV seriál)
Žalobce a obhájce (TV seriál)
2009 Melrose Place (TV seriál)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
2008 90210: Nová generace (TV seriál)
2007 Greek (TV seriál)
2006 The Bedford Diaries (TV seriál)
2004 Kriminálka New York (TV seriál)
2003 Joan z Arkádie (TV seriál)
2001 S dětmi na krku (TV seriál)
2000 Ano, drahoušku (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace