foto

Lukáš Latinák

  • nar. 28.2.1977 (43 let)
    Brezno, Slovensko, Československo

Biografie

Slovenský herec Lukáš Latinák, laureát slovenského ocenění Dosky 98 (Objev sezony), patří mezi nejvýraznější osobnosti mladé herecké generace na Slovensku. Dětství prožil v Hriňové. Vyučil se sklářem a poté vystudoval Vysokou školu múzického umění v Bratislavě.

Je členem bratislavského činoherního souboru Astorka Korzo 90, kde podává strhující výkon v Pitínského inscenaci Romea a Julie a v dalších představeních. Ve Slovenském národním divadle v současnosti hraje v úspěšné inscenaci Martina Porubjaka a Martina Huby Tančírna, ale hostuje i v Teatro Tatro.

Zahrál si také několik hlavních i vedlejších postav v českém i slovenském filmu. Martin Šulík ho obsadil do svého podobenství o Slovensku nazvaném Krajinka (2000). Velmi pracovně nabitý byl rok 2002, kdy Lukáš Latinák účinkoval v citovém dramatu Benjamina Tučka Děvčátko, v komorním příběhu Juraje Nvoty ze slovenského venkova Kruté radosti (2002) i v pětidílném seriálu Miloslava Luthera Útěk do Budína. V roce 2007 si zahrál ve slovensko-německé koprodukci Martina Repky Návrat čápů a ve svěží komedii Juraje Nvoty Muzika.

Ve slovenské televizi byl Lukáš Latinák obsazen do seriálů Profesionálové, Panelák, Ordinace v růžové zahradě nebo Kdyby bylo kdyby i do zábavných show.

Zdroj: Bionaut Films

Herecká filmografie

Filmy

2020 Casting na lásku
Indián
2019 Voda, čo má drží nad vodou
2018 Toman
Čertí brko
2017 Cuky Luky Film
Přání k mání
2016 Agáva
Manžel na hodinu
VGBND (studentský film)
Zázračný nos (TV film)
2015 Andílek na nervy
Spievankovo 5: O povolaniach
2014 Díra u Hanušovic
Hodinový manžel
Moje povstanie.sk (TV film)
2012 Konfident
Tady hlídám já
2010 Legenda o létajícím Cypriánovi
Občanský průkaz
2009 Nebe, peklo… zem
Nedodržený slib
Pouta
2008 Malé oslavy
Mlyn (studentský film)
2007 Muzika
Návrat čápů
2002 Dážď padá na naše duše
Děvčátko
Kruté radosti
Útěk do Budína
2001 Pod hladinou (TV film)
2000 Chaos (TV film)
Krajinka
1999 Zabíjačka (TV film)
1996 Normálny cvok (TV film)

TV seriály

2019 Delukse (TV seriál)
Skúška ohňom (E02)
„Mystery shopping“ (E01)
Hrobári (TV seriál)
Veľká noc (E08)
Jánošík (E07)
Bratia (E06)
další epizody (7)
Kuchyňa (TV seriál)
Episode 14 (S02E14)
Episode 13 (S02E13)
Episode 12 (S02E12)
další epizody (14)
2018 Fara 2 (TV seriál)
Kuchyňa (TV seriál)
Episode 14 (S01E14)
Episode 13 (S01E13)
Episode 12 (S01E12)
další epizody (14)
Milenky (TV seriál)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
Epizoda 10 (E10)
další epizody (12)
Ministři (TV seriál)
Vyznamenanie (S01E12)
Extrémisti (S01E11)
Ploštica (S01E10)
další epizody (12)
2017 1890 (TV seriál)
Rex (TV seriál)
Vražedná jeseň (E13)
Stopy krvi (E12)
Nemé výkriky (E11)
další epizody (13)
2015 Doktor Martin (TV seriál)
Erotománie (S01E14)
Rodina (S01E13)
Láska až na krev (S01E11)
další epizody (7)
2012 Horúca krv (TV seriál)
2011 Fara (TV seriál)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
Dlouhá cesta domů (E07)
2009 Nikdy neříkej nikdy (TV seriál)
Šebesta (S01E12)
Marianna (S01E11)
Dano (S01E10)
další epizody (6)
Rádio Hijó (TV seriál)
V mene zákona (TV seriál)
39 i pół (TV seriál)
Dirty Trick (S02E11)
2008 Panelák (TV seriál)
Profesionálové (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2005 Rodinné tajomstvá (TV seriál)
2003 Útěk do Budína (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
2000 Ako divé husi (TV seriál)

Dokumentární

2014 Arcibiskup Bezák Zbohom
Film o filme: Moje povstanie.sk
Zomierajú postojačky (TV film)

Divadelní záznam

2017 Idiot (divadelní záznam)
2016 Tolstoj a peniaze (divadelní záznam)
2013 Legenda o rytieroch zo Sitna - Viva zbor! (divadelní záznam)
Tančiareň (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2019 S pravdou von (TV pořad)
2018 OTO 18. ročník (TV pořad)
2017 Všechno, co mám rád (TV pořad)
Zem spieva (TV pořad)
2016 Hádej můj věk (TV pořad)
Zlaté časy (TV pořad)
2015 Tanec snů (TV pořad)
Úsmev ako dar 2015 (TV pořad)
2014 Chart Show (TV pořad)
Kukátko (TV pořad)
Čo ja viem (TV pořad)
2013 Legenda o rytieroch zo Sitna (TV pořad)
Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Slávik 2011 (TV pořad)
Vo štvorici po Slovensku (TV pořad)
2011 Legendy popu (TV pořad)
Osobnosť televíznej obrazovky 2010 (TV pořad)
Partička (TV pořad)
2010 Adela show (TV pořad)
2009 Partička (TV pořad)
Tajomstvo mojej kuchyne (TV pořad)
2008 Chodili sme spolu (TV pořad)
Sedem (TV pořad)
Webmaster (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
2004 Anjeli strážni (TV pořad)
1998 Aj múdry schybí (TV pořad)
1996 Poltón (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(126)