foto

Karen Cliche

  • nar. 22.7.1976 (44 let)
    Sept-Iles, Quebec, Kanada

Biografie

Karen se narodila v Québecu v Kanadě, ale kvůli povolání otce, který byl vojákem se v dětství často stěhovala, mimo jiné i do Německa. Po rozvodu rodičů zůstala s matkou v Montrealu, kde ve škole navštěvovala hodiny herectví. Ačkoli úspěšně účinkovala v mnoha divadelních představeních, nikdy si nepřipustila, že by se mohla stát herečkou. Příležitostně si přivydělávala jako modelka, pracovala pro MCM Talents a později pro Montage a díky modelingu dostala příležitost v televizi.

V roce 1999 se poprvé objevila v televizním filmu DR. JEKYLL A PAN HYDE. Během své prozatimní kariéry zůstala televizi věrná a převážně se objevuje v TV filmech, např. v celovečerním prequelu k seriálu LARGO nebo gangsterce POSLEDNÍ LOUPEŽ, a seriálech (VAMPIRE HIGH, ALL SOULS). Do širšího povědomí se dostala v roce 2002 díky hlavním úlohám v seriálech; dobrodružném SPOLEČNOST ADVENTURE jako parťačka Michaela Biehna a sci-fi MUTANT X, kde ve třetí sezoně nahradila Lauren Lee Smith. Ve stejném roce se do kina dostal snímek ZLOČIN JE EXTRÉMNÍ SPORT, kde si Karen zahrála členku z party vyznavačů extrémních sportů, kteří se rozhodli využít svého nadání pro vykrátání bank.

V následujících letech si střihla epizodní roličky v seriálech RUNAWAY a DRÁŽDANY a jednu z hlavních rolí v sérii FLASH GORDON.

Ačkoli její filmy nikdy netrhaly kasovní rekordy, ani nesklízely obdiv kritiků, své fanoušky si našla. Mimo film se věnuje psychologii, kterou původně vystudovala, a modelingu. Je zastánkyní boje za práva žen, dětí z třetího světa a angažuje se v charitě.

Pavlína "Ilicka" Illíková

Herecká filmografie

Filmy

2021 Galentine's Day Nightmare (TV film)
2018 Mommy's Little Angel (TV film)
Smutek černé vdovy (TV film)
2017 Killer Mom (TV film)
2015 A Wish Come True (TV film)
2014 Damaged (TV film)
2010 Ninety-one
2009 Saw 6
2008 Bratři Kisselovi (TV film)
2006 Hrátky s nebezpečím (TV film)
2004 Bláznivá svatba (TV film)
Dorian
2002 Dokonalá past
Summer
Tunel
Zločin je extrémní sport
2001 Largo (TV film)
Mafie (TV film)
Nebezpečný svědek
Poslední loupež
2000 Dr. Jekyll a pan Hyde (TV film)
Závod s časem (TV film)
1999 Nájemní vrazi (TV film)

TV seriály

2016 Kráska a zvíře (TV seriál)
Odkud není návratu (S04E07)
2014 Dívka odjinud (TV seriál)
Waves (S04E10)
2009 Cartoon Gene (TV seriál)
2007 Dresden (TV seriál)
Soul Beneficiary (E06)
Flash Gordon (TV seriál)
2006 Business, The (TV seriál)
Dokud nás smrt nerozdělí (TV seriál)
Štvanci (TV seriál)
2005 Mladí mušketýři (TV seriál)
2002 Galidor: Defenders of the Outer Dimension (TV seriál)
Společnost Adventure (TV seriál)
2001 All Souls (TV seriál)
Largo (TV seriál)
Mutant X (TV seriál)
Vampire High (TV seriál)
1999 Misguided Angels (TV seriál)
Undressed (TV seriál)
Vlkodlak Tommy (TV seriál)