foto

Brett Gelman

Zajímavosti o tvůrci (2)

  • Stranger Things - Kapitola šestá: E Pluribus Unum (S03E06) (epizoda) (2019)

    - V epizodě se dozvídáme telefonní číslo Murray Baumana (618-625-8313). Toto číslo je skutečné. Po zavolání můžeme slyšet Baumanův (Brett Gelman) hlas na záznamníku, který velmi specifickým způsobem vyzývá všechny, kteří nejsou jeho matka nebo Joyce Byers (Winona Ryder) aby zavěsili a nikdy už nevolali. Bauman také chce Joyce osobně sdělit určitou zprávu o které tvrdí, že „není dobrá, není špatná, ale je to něco!“ (Doom351)

  • Stranger Things - Kapitola pátá: Dig Dug (S02E05) (epizoda) (2017)

    - Když se Nancy (Natalia Dyer) s konspirátorem Boumanem (Brett Gelman) domlouvají, jak novinám a veřejnosti přijatelně podat zprávu o aktivitách v Hawkins National Laboratory, Bouman navrhne, že smrt Barbary vysvětlí únikem smrtelných toxinů. Nancy k tomu dodá „jako únik na Three Mile Island“. Jedná se o skutečnou havárii v jaderné elektrárně Three Mile Island v Pensylvánii ze dne 28. března 1979 s únikem radiace mimo zařízení elektrárny. Dodnes (2019) nejhorší jaderná havárie na území USA (stupnice INES-5). (efenberger)

Herecká filmografie

Filmy

2019 Jezebel
Magari
2018 Divoké noci s Emily D.
Like Father
Člověk v kleci
2017 Budding Prospects (TV film)
Chuck Hank and the San Diego Twins
Lemon
Pokoj k pronájmu
2016 Flock of Dudes
Joshy
2015 Dinner with Family with Brett Gelman and Brett Gelman's Family
The Night Is Young
2014 Kdo si vezme Barryho?
2013 Awful Nice
jOBS
2011 30 minut nebo méně
Zahulíme, uvidíme 3
2010 Benga v záloze
2009 May the Best Man Win
2008 Stick It in Detroit
2007 Špioni a biják
2004 Blackballed: The Bobby Dukes Story

TV seriály

2019 Mr. Mercedes (TV seriál)
No Good Deed (S03E01)
Potvora (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 2 (S02E02)
další epizody (4)
Stranger Things (TV seriál)
Kapitola osmá: Bitva u Starcourtu (S03E08)
Kapitola sedmá: Kousnutí (S03E07)
Kapitola šestá: E Pluribus Unum (S03E06)
další epizody (4)
2018 Kempování (TV seriál)
Birthday Party (Part 2) (E08)
Birthday Party (Part 1) (E07)
Carleen?! (E06)
další epizody (8)
2017 Jeff & Some Aliens (TV seriál)
Jeff & Some Love Simulations (E10)
Jeff & Some Love (E09)
Jeff & Some Childlike Joy & Whimsy (E08)
další epizody (10)
Making History (TV seriál)
The Shot Heard Round the World (E02)
Pilot (E01)
Love (TV seriál)
Back in Town (S02E12)
Liberty Down (S02E10)
The Work Party (S02E07)
další epizody (4)
Stranger Things (TV seriál)
Kapitola devátá: Brána (S02E09)
Kapitola první: Šílená Max (S02E01)
Americký táta (TV seriál)
Camp Campawanda (S14E13)
Městečko Twin Peaks (TV seriál)
Epizoda 5 (S03E05)
Epizoda 4 (S03E04)
2016 Angel from Hell (TV seriál)
Love (TV seriál)
Andy (S01E06)
Zkouška (S01E03)
Začátek (S01E01)
Potvora (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 3 (S01E03)
Epizoda 2 (S01E02)
další epizody (4)
Zelený servis (TV seriál)
Mr. Pickles (TV seriál)
A.D.D. (S02E06)
Americký táta (TV seriál)
Ninety North, Zero West (S14E07)
2015 Blunt Talk - Plané řeči (TV seriál)
Huangovi v Americe (TV seriál)
Persistent Romeo (S01E05)
Muž hledá ženu (TV seriál)
Stain (S01E07)
Správná dvojka (TV seriál)
Zvrhlé panství (TV seriál)
Married (TV seriál)
The Waiter (S02E13)
Gymnastics (S02E12)
Triggers (S02E11)
další epizody (13)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Hovor na výzvu (S07E14)
2014 Married (TV seriál)
Family Day (S01E10)
Halloween (S01E09)
The Old Date (S01E08)
další epizody (10)
TripTank (TV seriál)
Táta Jack (TV seriál)
Zkažená úča (TV seriál)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Sad Face (S06E05)
2013 Clarence (TV seriál)
Drunk History (TV seriál)
Ghost Ghirls (TV seriál)
Kroll Show (TV seriál)
Mr. Pickles (TV seriál)
The Cheeseman (S01E05)
We Are Men (TV seriál)
Go On (TV seriál)
Urn-ed Run (E22)
Fast Breakup (E21)
Matchup Problems (E20)
další epizody (11)
Liga snů (TV seriál)
The Credit Card Alert (S05E11)
2012 Go On (TV seriál)
The World Ain't Over 'Til It's Over (E11)
Back, Back, Back... It's Gone! (E10)
Dinner Takes All (E09)
další epizody (11)
Joudové (TV seriál)
Kancl (TV seriál)
Welcome Party (S08E20)
2011 NTSF:SD:SUV (TV seriál)
Šťastní až do smrti (TV seriál)
Your Couples Friends & Neighbors (S01E03)
Liga snů (TV seriál)
The Guest Bong (S03E11)
Znuděný k smrti (TV seriál)
Můžeme si zazpívat duet (S03E04)
Larry, kroť se (TV seriál)
Vow of Silence (S08E05)
2010 Eagleheart (TV seriál)
Funny or Die uvádí... (TV seriál)
Pretend Time (TV seriál)
2008 The Life & Times of Tim (TV seriál)
2007 Californication (TV seriál)
Human Giant (TV seriál)
2006 CollegeHumor Originals (TV seriál)
2000 Aqua Teen Hunger Force (TV seriál)
1998 Comedy Lab (TV seriál)

Dokumentární

2017 DRIB
2015 The New Yorker Presents (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Lemon
2015 Dinner with Family with Brett Gelman and Brett Gelman's Family

TV seriály

2010 Funny or Die uvádí... (TV seriál)

TV pořady

2012 The Eric Andre Show (TV pořad)

Host

TV pořady

2017 Beyond Stranger Things (TV pořad)
2015 The Nightly Show with Larry Wilmore (TV pořad)
2013 @midnight (TV pořad)
2012 Comedy Bang! Bang! (TV pořad)
2010 A Night of 140 Tweets: A Celebrity Tweet-A-Thon for Haiti (TV pořad)
Conan (TV pořad)
2005 The Colbert Report (TV pořad)
2004 The Soup (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky