foto

Yeon-hee Lee

  • nar. 9.1.1988 (33 let)
    Městský obvod Bundang, Songnam, Soul, Jižní Korea

Biografie

Lee Yeon-hee se narodila 9. ledna, roku 1988. Je to jihokorejská herečka a modelka pod nahrávací společností a talentovou agenturou, SM Entertainment. Poprvé jsme mohli Lee Yeon-hee vidět v hudebním videoklipu ALONE v roce 2001. V roce 2004 oficiálně debutovala v seriálu SEA GOD.

Lee Yeon-hee se narodila v Bundangu, okres Seongnam v Jižní Korei. V létě 2001, jako třináctiletá dívka podepsala smlouvu se společností SM Entertainment. Dále začala brát lekce v hraní, zpěvu a tanci a pózování. Objevovala se v hudebních videoklipech známých korejských hvězd. V rozpětí jednoho roku byla k vidění v celkem osmi videoklipech, ačkoliv měla relativně dost pracovních příležitostí jako modelka v časopisech.

Velký herecký zlom pro Lee Yeon-hee přišel v roce 2006 ve filmu A MILLIONAIRE'S FIRST LOVE po boku herce Bin Hyeona. Nazpívala také originální soundtrack k filmu INSA. V roce 2007 se přidala ke korejské skupině Girl´s Generation.

Josef "TylerGage" Ševčík

Herecká filmografie

Filmy

2021 Saehaejeonya
2015 Joseonmyeongtamjeong : nobui ddal
2013 Gyeolhonjeonya
2011 Mai wei
2008 Sunjeong manhwa
2007 M
Nae sarang
2006 Baekmanjangjaui cheot sarang

TV seriály

2020 Deo geim: 0sileul hyanghayeo (TV seriál)
Episode 16 (E16)
Episode 15 (E15)
Episode 14 (E14)
další epizody (16)
SF8 (TV seriál)
Manxin (E04)
2017 Dasi mannan segye (TV seriál)
Episode 20 (E20)
Episode 19 (E19)
Episode 18 (E18)
další epizody (20)
Deo paekiji (TV seriál)
Episode 12 (E12)
Episode 11 (E11)
Episode 10 (E10)
další epizody (12)
2015 Hwajeong (TV seriál)
2013 Gugaui seo (TV seriál)
Miseukoria (TV seriál)
2012 Yooryung (TV seriál)
Episode 20 (E20)
Episode 19 (E19)
Episode 18 (E18)
další epizody (20)
2011 Paradaiseu mokjang (TV seriál)
2008 Edeonui dongjjok (TV seriál)
U-Turn (TV seriál)
2006 Eoneu meotjin nal (TV seriál)
2004 Geumjjokgateun nae saekki (TV seriál)

Host

TV pořady

2010 Reonning maen (TV pořad)
2008 김정은의 초콜릿 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce