foto

Mike Leigh

  • nar. 20.2.1943 (75 let)
    Salford, Hrabství Greater Manchester, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mike Leigh je scenárista, dramatik a režisér. Začínal jako autor a režisér na divadle, později pracoval pro televizi a přesunul se k celovečerním filmům. Jeho krátké filmy Na krátko s kudrlinkami (The Short and Curlies, 1987) a Smysl pro historii (A Sense of History, 1992) byly nominovány na cenu Britské filmové akademie BAFTA. Filmy Nahý (Naked, 1993), Tajnosti a lži (Secrets and Lies, 1996), Páté přes deváté (Topsy - Turvy, 1999), Všechno nebo nic (All or Nothing, 2002), Vera Drake (2004) a Happy-go-Lucky (2008) získaly řadu ocenění, včetně cen BAFTA, nominací na Oscary a cen na festivalu v Cannes.

Zdroj: Festival krátkých filmů Praha

Režijní filmografie

Filmy

2018 Peterloo
2014 Mr. Turner
2012 Úprkem
2010 Další rok
2008 Happy-Go-Lucky
2004 Vera Drake - Žena dvou tváří
2002 Všechno nebo nic
1999 Páté přes deváté
1997 Na vážno
1996 Tajnosti a lži
1993 Nahý
1992 Smysl pro historii (TV film)
1990 Život je sladký
1988 Velká očekávání
1987 Ježek a kudrny (TV film)
1985 Four Days in July (TV film)
1984 Právě teď (TV film)
1982 Home Sweet Home (TV film)
1980 Grown-Ups (TV film)
1979 Who's Who (TV film)
1977 Abigail's Party (TV film)
Kiss of Death (TV film)
1976 Knock for Knock (TV film)
Nuts in May (TV film)
1975 Five Minute Films, The (TV film)
Permissive Society, The (TV film)
1973 Hard Labour (TV film)
1971 Tísnivé okamžiky

TV seriály

1973 Second City Firsts (TV seriál)
1964 The Wednesday Play (TV seriál)

Dokumentární

2003 Cinema16: British Short Films
1992 Two Mikes Don't Make a Wright

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

1998 Vítejte v Hollywoodu
1963 West 11

Dokumentární

2018 Scenes from A Separation
2013 What Is Cinema?
2009 Hledání Truffauta
Jean-Luc Cinema Godard (TV film)
2007 British Film Forever (TV seriál)
2006 50 Films to See Before You Die (TV film)
2003 Cinema16: British Short Films

TV pořady

2015 The EE BAFTA Film Awards 2015 (TV pořad)
2009 81. Annual Academy Awards (TV pořad)
2007 The Alan Titchmarsh Show (TV pořad)
2006 The ONE Show (TV pořad)
2005 77. Annual Academy Awards (TV pořad)
2004 At the Movies (TV pořad)
1992 Le cercle de minuit (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(64)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace