foto

Petr Motloch

  • nar. 29.8.1964 (55 let)
    Ostrava, Československo

Biografie

Pochází z Ostravy. Po gymnáziu a dvouleté vojenské službě byl zaměstnán u geologických vrtů, živil se též jako kulisák. Po absolvování hereckých studií na JAMU byl dvě sezony členem Národního divadla v Brně, další dva roky strávil v Městském divadle ve Zlíně. Bez stálého angažmá pak hostoval např. v Klicperově divadle v Hradci Králové, v Divadle Ungelt a v Činoherním klubu. V roce 1998 se stal členem činohry Národního divadla. S příchodem nového vedení mu v roce 2015 angažmá skončilo. Objevuje se v divadle Palace a na jevišti Komorní scény Kalich.

První a zatím největší příležitost před kamerou dostal v ponurém nizozemském snímku Zima 1989 (1998), kde ztělesnil pracovníka tajné komunistické policie Karla, jemuž emigruje manželka (M. Hrubešová) do Holandska. Natáčení probíhalo v Praze a v Rotterdamu. Zajímavou příležitost mu dal režisér Jiří Svoboda v televizním snímku Udělení milosti se zamítá, kde ztělesnil urputného esenbáka Charváta.

Má čtyři bratry a je rozvedený. Ze dvou vztahů má dvě dcery. Oblíbil si turistiku a téměř každodenní svižnou aktivní chůzi. Cítí se příjemně v prostředí dobré literatury, hudby, filmu a kvalitní publicistiky.

PietroAret

Herecká filmografie

Filmy

2020 Vysoká hra (TV film)
2019 Pražské orgie
Případ dvou manželek (TV film)
2017 Die Puppenspieler - Aus dem Feuer (TV film)
Zádušní oběť (TV film)
2016 Vězení (studentský film)
2015 Jan Hus (TV film)
2010 Bludičky (TV film)
Kráska a netvor 1950 (TV film)
2009 Zemský ráj to napohled
2008 Na vlky železa (TV film)
2006 Tajemství Lesní země (TV film)
2005 Jasnovidec (TV film)
Sametoví vrazi
2003 Cesta byla suchá, místy mokrá (TV film)
2002 Udělení milosti se zamítá (TV film)
Útěk do Budína
2000 Začátek světa
1998 Zima 1989

TV seriály

2020 Místo zločinu Ostrava (TV seriál)
Smrt v Tunisu (E04)
Zrádci (TV seriál)
Všechno bude OK (E06)
Den pravdy (E05)
2019 Jak si nepodělat život (TV seriál)
Beze stopy (E04)
Dáma a Král (TV seriál)
Hon na vraha (S04E02)
Specialisté (TV seriál)
Osudová chyba (S03E23)
Temný Kraj (TV seriál)
Kejklíři - 2. část (S02E10)
Kejklíří - 1. část (S02E09)
2018 Rédl (TV seriál)
Děs (E04)
Ivana (E03)
Prokurátor (E01)
Vzteklina (TV seriál)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 3 (E03)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Já to zvládnu sám (S14E20)
2017 Kapitán Exner (TV seriál)
Osamělý mrtvý muž – 2. část (E02)
Osamělý mrtvý muž – 1. část (E01)
Specialisté (TV seriál)
Desetiboj (S02E08)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Dramatické okolnosti (S03E11)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Konec hry (S02E13)
Pirát (S02E12)
2016 Mordparta (TV seriál)
Převýchova (S01E03)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Mike v ohrožení (S02E28)
Malá vítězství (S02E26)
Rozchod (S02E25)
další epizody (13)
Polda (TV seriál)
Noční služba (S01E03)
Pět mrtvých psů (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Muž, který se vypařil (S01E03)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Poslední případ (S02E08)
Olizovač (S02E06)
Tělo (S02E05)
2015 Mamon (TV seriál)
Kapitola 6: Pakt (E06)
Kapitola 5: Kořeny (E05)
Kapitola 4: Děti (E04)
další epizody (5)
2009 Proč bychom se netopili (TV seriál)
Anděl na vodě (E04)
2007 Velmi křehké vztahy (TV seriál)
2005 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Hajzlík (S02E04)
2003 Útěk do Budína (TV seriál)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
další epizody (5)

Dokumentární

2017 Dobru, pravdě, kráse (TV seriál)
Na rozkaz pražského primátora (1920–1942) (E02)
2013 Radokova Trojská válka (TV film)

Divadelní záznam

2006 Naši furianti (divadelní záznam)