foto

Petr Motloch

  • nar. 29.8.1964 (53 let)
    Ostrava, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Petr Motloch (* 29. srpna 1964, Ostrava). Pochází z rodiny pianisty a dětské sestry, později doktorky filozofie. Po gymnáziu a dvouleté vojenské službě byl zaměstnán u geologických vrtů, živil se též jako kulisák. Po absolvování hereckých studií na JAMU (1988-1992) byl dvě sezony členem Národního divadla v Brně (Pán /Kundera - Jakub a jeho pán/), další dva roky strávil v Městském divadle ve Zlíně (Tyrone ml. /O´Neill - Dlouhá denní cesta do noci/, Števa /Preissová - Její pastorkyňa).Od té doby se datuje jeho častá divadelní spolupráce s režisérem J.A.Pitínským.  Bez stálého angažmá pak hostoval např. v Klicperově divadle v Hradci Králové, v Divadle Ungelt a v Činoherním klubu.  V roce 1998 se stal členem činohry Národního divadla. Hlavně v prvních letech tohoto angažmá mu byly svěřovány dramatické postavy velkého ražení (Mortimer /Schiller - Marie Stuartovna/. Mlynář /Jirásek - Lucerna /. Rogožin /Dostojevskij - Idiot /. Mikoláš /Vančura - Marketa Lazarová/). První a zatím největší příležitost před kamerou dostal v nizozemském snímku Zima '89/Winter '89 (1998), kde ztělesnil pracovníka tajné komunistické policie Karla, jemuž emigruje manželka (M. Hrubešová) do Holandska. Spolupracuje často s režiséry Jiřím Svobodou (Udělení milosti se zamítá, Jan Hus, atd.) a Irenou Pavláskovou (Zemský ráj to napohled, Bludičky). Diváci nekonečných seriálů jej mohli sledovat v roli žárlivého lékaře Hatla ve Velmi křehkých vztazích (2007). Roku 2015 mu režisér Vladimír Michálek svěřil roli kontroverzního podnikatele Šrámka v šestidílném thrilleru natočeném pro HBO.

Petr "PietroAret" Motloch

Herecká filmografie

Filmy

2017 Zádušní oběť (TV film)
2016 Vězení (studentský film)
2015 Jan Hus (TV film)
2010 Bludičky (TV film)
Kráska a netvor 1950 (TV film)
2009 Zemský ráj to napohled
2008 Na vlky železa (TV film)
2006 Naši furianti (divadelní záznam)
Tajemství Lesní země (TV film)
2005 Jasnovidec (TV film)
Sametoví vrazi
2003 Cesta byla suchá, místy mokrá (TV film)
2002 Udělení milosti se zamítá (TV film)
Útěk do Budína
2000 Začátek světa
1998 Zima 1989

TV seriály

2017 Kapitán Exner (TV seriál)
Osamělý mrtvý muž – 2. část (E02)
Osamělý mrtvý muž – 1. část (E01)
Specialisté (TV seriál)
Desetiboj (S02E08)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Dramatické okolnosti (S03E11)
2016 Mordparta (TV seriál)
Převýchova (S01E03)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Mike v ohrožení (S02E28)
Malá vítězství (S02E26)
Rozchod (S02E25)
další epizody (13)
Pět mrtvých psů (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Polda (TV seriál)
Noční služba (S01E03)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Muž, který se vypařil (S01E03)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Olizovač (S02E06)
Tělo (S02E05)
2015 Mamon (TV seriál)
Kapitola 6: Pakt (E06)
Kapitola 5: Kořeny (E05)
Kapitola 4: Děti (E04)
další epizody (5)
2009 Proč bychom se netopili (TV seriál)
2007 Velmi křehké vztahy (TV seriál)
2004 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2003 Útěk do Budína (TV seriál)

Dokumentární

2013 Radokova Trojská válka (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace