foto

Shawnee Smith

  • nar. 3.7.1970 (49 let)
    Orangeburg, North Carolina, USA

Biografie

Shawnee Smithová poprvé hrála ve filmu ve svých 12 letech, jako tanečnice v muzikálu Annie. Jen o tři roky později získala pozitivní ohlasy na svou roli v televizním filmu Crime of Innocence, v hlavní roli s Andy Griffithem. Rovněž začala hrát v divadle, například v Huntington hatford Theatre. Vedlejší role ztvárnila ve filmech Ocelový orel, Letní škola, hororu The Blob, nebo například Leaving Las Vegas. Od své role ve Skládačce si zahrála například ve filmu Michaela Baye Ostrov.

V roce 2005 si ztvárnila roli Amandy ve snímku SAW II. Objevila se již v prvním díle, nazvaném SAW - hra o přežití, kde jako jediná z vězňů přežila jeho brutální hry. Přestože v SAW II ztvárnila jenom vedlejší roli, stala se Amanda jakousi ikonou celého snímku.

Její vyděšený obličej zaplavil plakáty a upoutávky. „Shawnee ztvárnila svou roli ženy, která se vrahovi postaví, velice intenzívně a dynamicky. Vypadá to, že se dobře vyzná v tom, o co ve hře jde,“ říká producent Gregg Hoffman. Smithová uznává, že podílet se na natáčení SAW II bylo velmi vzrušující: „Stal se z toho fenomén, opravdu jsem si práci se štábem užila. Když mě požádali o spolupráci na druhém dílu, byla jsem nadšená - přestože se pořád nerada bojím.“

Zdroj: Presskit

Herecká filmografie

Filmy

2016 Believe
Savannah Sunrise
2013 Nadějná Grace
2012 Co čas nezahojil
2010 Vražedná rychlost
2009 Saw 6
Smrtící nenávist 3
2008 Saw 5
2007 Saw 4
Traveling in Packs (TV film)
Žena v utajení (TV film)
2006 Repo! The Genetic Opera
Saw 3
2005 Ostrov
Saw 2
Washington Street (TV film)
2004 Saw: Hra o přežití
The Almost Guys
2002 Never Get Outta the Boat
1999 A Slipping-Down Life
Snídaně šampionů
1998 Armageddon
Karneval duší
Láska na druhý pokus (TV film)
1997 Dogtown
Eat Your Heart Out
Every Dog Has Its Day
Men
Mrtví muži netančí
Osvícení (TV film)
Party Crashers, The
Vezmeš si mě? (TV film)
1996 Bomba
Face of Evil (TV film)
Zvrhlosti žen
1995 Leaving Las Vegas
Low Life, The
1990 Hodiny zoufalství
1989 Kdo je Harry Crumb?
1988 Bluegrass (TV film)
Sliz
Viděla jsem co jste udělal (TV film)
1987 Letní škola
1986 Snadná kořist (TV film)
Železný orel
1985 Crime of Innocence (TV film)
Not My Kid (TV film)
1982 Annie

TV seriály

2014 Kurz sebeovládání (TV seriál)
Charlie a stá epizoda (S02E90)
Charlie a právo volby (S02E89)
Charlie a katolická dívka (S02E88)
další epizody (39)
2013 Kurz sebeovládání (TV seriál)
Charlie a vánoční přání (S02E46)
Charlie a život na hromádce (S02E45)
Charlie to dělá pro vědu (S02E44)
další epizody (45)
2012 Kurz sebeovládání (TV seriál)
Charlie podlehne romantice (S01E10)
Návštěva Charlieho táty (S01E09)
Charlie a negativní hodnocení (S01E08)
další epizody (10)
2008 30 Days of Night: Dust to Dust (TV seriál)
2004 Becker (TV seriál)
DNR (S06E13)
Subway Story (S06E12)
Snow Means Snow (S06E11)
další epizody (4)
2003 Becker (TV seriál)
A First Class Flight (S06E09)
Chock Full O'Nuts (S06E08)
Sister Spoils the Turkey (S06E07)
další epizody (21)
2002 Kim Possible (TV seriál)
Becker (TV seriál)
Chris-Mess (S05E10)
Blind Injustice (S05E09)
Atlas Shirked (S05E08)
další epizody (24)
2001 Becker (TV seriál)
The Ghost of Christmas Presents (S04E10)
The Buddy System (S04E09)
Dinner and a Showdown (S04E08)
další epizody (24)
2000 Becker (TV seriál)
Margaret's Dream (S03E10)
Dr. Angry Head (S03E09)
Smoke'em If You Got 'Em (S03E08)
další epizody (22)
1999 Becker (TV seriál)
Santa on Ice (S02E12)
Blind Curve (S02E11)
Pain in the Aspirin (S02E10)
další epizody (27)
1998 Becker (TV seriál)
City Lights (S01E07)
Man Plans, God Laughs (S01E06)
My Dinner with Becker (S01E05)
další epizody (7)
1997 Arsenio (TV seriál)
Hráči (TV seriál)
Tom Show, The (TV seriál)
1994 Svědectví (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Ohnivák (S02E09)
1993 To je vražda, napsala (TV seriál)
Příbuzenské vztahy (S10E06)
1990 Lucky: Příběh jednoho života (TV seriál)
1989 Brand New Life, A (TV seriál)
1986 All Is Forgiven (TV seriál)
1982 Silver Spoons (TV seriál)
1981 Cagneyová a Laceyová (TV seriál)

Dokumentární

2009 Tattoos: A Scarred History

Host

TV pořady

2008 Královny vřískotu (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(38)