foto

Vuk Čelebić

  • nar. 7.4.1988 (31 let)
    Praha, Československo

Biografie

Vuk Gojkov Čelebič  je i přes své exotické jméno rodilý Pražan. Jeho otec pochází z Černé Hory a matka je Češka. V pěti letech se jeho rodina přestěhovala do Černé Hory, protože se jeho otec Gojko, absolvent DAMU, stal ministrem kultury této tehdy ještě svazové jugoslavské republiky. Za osm let poté se rodina opět stěhovala, tentokrát do Argentiny, kde byl otec po čtyři roky jugoslávský velvyslancem. Po návratu do Černé Hory se Vuk Čelebić rozhodl pro studia v Čechách.

Na DAMU studoval postupně obor teorie a kritika, později režii až se dostal na vytoužené činoherní herectví pod vedením Daniela Hrbka, Tomáše Pavelky, Apoleny Veldové a Tomáše Töpfera. Po ukončení studii byl tři roky na volné noze. Během této doby účinkoval v divadle v Mostě, na Vinohradech, v Městských divadlech pražských i ve Strašnickém divadle. Nakonec získal v roce 2015 angažmá v Západočeském divadle v Chebu.

Mimo divadelní prkna se objevuje především v televizních seriálech. V několika dílech  v drobných rolích se představil v seriálu Vyprávěj (2009).  V roli Dervana se objevil v seriálu Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (2013).  Do povědomí diváků se dostal rolí intrikána a sukničkáře Roberta Bláhy v nekonečném seriálu Ulice. Byť jeho postavu nechali scenáristé zemřít, díky jejímu výrazně zápornému charakteru utkvěla v paměti mnoha diváků. Rovněž se objevil v koprodukčním kriminálním seriálu Bez hranic (2014).

Díky svému původu a pestrému rodinnému cestovaní mluví česky, srbsky, anglicky a španělsky. V rodinném životě se může pochlubit dvěma dcerami, první dcerka Ester Clare se narodila v jeho dvacet tři letech a za dva roky přibyla Isabella Aria. Jejich matkou je klavíristka Bára Císařovská, se kterou se seznámil během studii při jednom z uměleckých projektů.

Jiří "Ampi" Amler

Herecká filmografie

Filmy

2013 Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů
2012 Framed (studentský film)
Karaoke (studentský film)
2011 Maraton

TV seriály

2014 Bez hranic (TV seriál)
Home Is Where the Heart Is (S02E05)
České století (TV seriál)
Je to jen rock'n'roll (1976) (E07)
2013 Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (TV seriál)
Odkaz (E04)
Neznámé časy (E03)
Poselství (E02)
další epizody (4)
2012 Vyprávěj (TV seriál)
17. listopad 1989 (S04E07)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
Vojna (S01E12)
Ode mě to nemáte! (S01E09)
2005 Ulice (TV seriál)

Dokumentární

2019 Rodinné případy (TV seriál)
2011 Pátá čtvrť: zmizelé město pražské

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace