foto

Andy Kraus

  • nar. 13.7.1967 (52 let)
    Bojnice, Slovensko, Československo

Biografie

Absolvent VŠMU - odbor herectvo, pôsobil v rádiu Twist, kde ako moderátor pripravoval autorské humoristické programy a rubriky do ranného vysielania. Prvým formátom väčšieho rozsahu bol "Twister", ktorý zabával každú štvrtú nedeľu veľké množstvo poslucháčov a postupne sa stal kultovým. Po troch rokoch sa pretransformoval do televíznej podoby v programe "Uragán", ktorý dva roky vysielala STV a neskôr televízia Markíza. Po miernej úprave pokračoval pod názvom "Hurikán".

Oba programy boli divácky veľmi obľúbené, ale kritika uznala Krausov scenáristický talent až pri úspešnom seriály "Susedia", ktorý bol základom aj k neskoršej knihe "Susedia na dovolenke". Schopnosť dostať sa na relatívne malej ploche k prekvapivej pointe, ktorá sa pokračovaním dialógu ešte znásobuje, je základným znakom Krausových scenárov. Andy Kraus momentálne pracuje aj na písaní scenáru k obľúbenému seriálu "Panelák" a nového komediálneho seriálu "Kutil s.r.o."

Marek "Markus" Kamenský

Herecká filmografie

Filmy

2001 Čarovala ryba, aby bola chyba... (TV film)
1994 Princezná v ježovej koži (TV film)
1992 Európa, moja láska (TV film)
Jahňa chudobného (TV film)
1989 Pohotovosť (TV film)
Profesor Raat (TV film)
Reverend (TV film)
Staroružová dráma (TV film)
1988 Postoj
1987 Ako som nedostal Nobelovu cenu (TV film)
Discopříběh
1980 Najstarší zo všetkých vrabcov (TV film)
1979 Kraj sveta Istanbul (TV film)
1978 Stůl pro čtrnáct (TV film)
1977 Kamarátka Šuška
1976 Stratená dolina
1975 Poškolák (TV film)

TV seriály

2019 Susedia (TV seriál)
Vykradli nás (S06E14)
Pohreb (S06E13)
Krstný otec (S06E12)
další epizody (14)
2018 Susedia (TV seriál)
Mikuláš (S05E14)
Rozchod (S05E13)
Kde je dieťa? (S05E12)
další epizody (39)
2008 Kutyil s.r.o. (TV seriál)
Panelák (TV seriál)
2007 Susedia (TV seriál)
Silvester u Susedov - Prekvapenie (S03E17)
Vianoce (S03E16)
Darčeky (S03E15)
další epizody (34)
2006 Susedia (TV seriál)
Silvester (S01E17)
Vianoce (S01E16)
Darčeky (S01E15)
další epizody (17)
1998 Veselý strach (TV seriál)
1982 Trinásť stránok z pamätníčka (TV seriál)
1978 Nech žije deduško (TV seriál)

Dokumentární

2013 TeleVízia (studentský film)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2018 Susedia (TV seriál)
Agent provokatér (S05E03)
Tak kto je teda otec?! (S05E02)
Dozvuky Balatonu (S05E01)
další epizody (28)
2016 Dovidenia, stará mama! (TV seriál)
2015 Dvojčata (TV seriál)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
Epizoda 10 (E10)
další epizody (12)
2013 Klan (TV seriál)
2012 Pod povrchem (TV seriál)
2011 Nikdy neříkej nikdy (TV seriál)
Epizoda 10 (S02E10)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
další epizody (10)
2009 Nikdy neříkej nikdy (TV seriál)
Šebesta (S01E12)
Marianna (S01E11)
Dano (S01E10)
další epizody (12)
2008 Kutyil s.r.o. (TV seriál)
Panelák (TV seriál)
2007 Susedia (TV seriál)
Silvester u Susedov - Prekvapenie (S03E17)
Vianoce (S03E16)
Darčeky (S03E15)
další epizody (34)
2006 Susedia (TV seriál)
Silvester (S01E17)
Vianoce (S01E16)
Darčeky (S01E15)
další epizody (17)
2005 Medzi nami (TV seriál)

TV pořady

2001 Uragán (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

2016 Dovidenia, stará mama! (TV seriál)
2015 Dvojčata (TV seriál)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
Epizoda 10 (E10)
další epizody (12)
2008 Panelák (TV seriál)

Host

TV pořady

2017 Záhady tela (TV pořad)
2016 Hádej můj věk (TV pořad)
Zlaté časy (TV pořad)
2015 Inkognito (TV pořad)
2014 Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2011 Hviezdna dráha Markízy (TV pořad)
2008 Webmaster (TV pořad)
2007 Nové bydlení (TV pořad)
2006 Hurikán (TV pořad)
2003 Inkognito (TV pořad)
2001 Uragán (TV pořad)
2000 Útek z archívu (TV pořad)
1999 Bonzáčik (TV pořad)
1998 Aj múdry schybí (TV pořad)
1996 Smotánka (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 21-29 >>
všichni fanoušci
(29)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace