foto

Christopher Nolan

  • nar. 30.7.1970 (49 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Ocenění

  • vítězství
  • nominace

Academy Awards

Golden Globes

BAFTA

Sundance FF

  • 2001 -Memento (Velká cena poroty za nejlepší hraný film)
  • 2001 -Memento (Cena Walda Salta za nejlepší scénář k hranému filmu)

New York Film Critics Circle

  • 2001 -Memento (Nejlepší scénář)

Los Angeles Film Critics Association

César Awards

  • 2018 -Dunkerk (Nejlepší zahraniční film)

AACTA International Awards

  • 2018 -Dunkerk (Nejlepší režie)
  • 2018 -Dunkerk (Nejlepší scénář)

Florida Film Critics Circle Awards

  • 2017 -Dunkerk (Nejlepší režisér)
  • 2010 -Počátek (Nejlepší původní scénář)
  • 2001 -Memento (Nejlepší scénář)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Filmy

2020 Tenet
2017 Dunkerk
2014 Interstellar
2013 Muž z oceli
2012 Temný rytíř povstal
2010 Počátek
2008 Temný rytíř
2006 Dokonalý trik
1998 Sledování
1996 Larceny
1989 Tarantella

Dokumentární

2015 Quay

Kameramanská filmografie

Filmy

1998 Sledování
1997 Doodlebug (studentský film)
1996 Larceny
1989 Tarantella

Dokumentární

2015 Quay

Střihačská filmografie

Filmy

1998 Sledování
1996 Larceny
1989 Tarantella

Host

TV pořady

2018 Oscar 2018 (TV pořad)
2015 Hovory o hvězdách (TV pořad)
2014 86. Annual Academy Awards (TV pořad)
2012 2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
2011 83. Annual Academy Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 Scream Awards 2010 (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(29 338)