foto

Christian Coulson

  • nar. 3.10.1978 (39 let)
    Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento britský herec ještě před svými prvními hereckými krůčky navštěvoval školu ve Westminsteru, a to za pomoci akademického stipendia, které získal. V letech 1990-1997 byl členem Národního mládežnického hudebního divadla (National Youth Music Theatre). Christian Coulson vystudoval také Cambridgeskou univerzitu, na které odpromoval v roce 2000. Během studií na univerzitě udělal první divadelní herecké krůčky. Byl konferenciérem v jednom z britských kabaretů, zahrál si hlavní roli v divadelní hře The Resistible Rise of Arturo Ui a objevil se v divadelním představení The Maids. A právě snad díky těmto prvním jevištním krokům na začátku své profesionální herecké kariéry získal vynikající výchozí pozici a stal se zajímavým objevem pro film a televizi. Christian Coulson je však také autorem libreta pro rockový muzikál s názvem „The Fallen,“ který byl nastudován na „Bedfordské moderní škole“ (Bedford Modern School) v roce 1998.

Zlomový je pro tohoto sympatického Brita rok 2001, kdy se poprvé objevuje před kamerou. Ještě se sice jedná jen o televizní produkci, ale Christian Coulson o sobě dává vědět. První zkušenosti před kamerou sbírá v televizních seriálech, z nichž u nás je známa snad jen SÁGA RODU FORSYTŮ. Na plátnech kin se objevuje poprvé v roce 2002 díky menší roli ve filmu ČTYŘI PÍRKA – ZKOUŠKA CTI. Poté následuje trochu větší role v kritikou velmi ceněném filmu HODINY, který se záhy stal filmem oscarovým. Velký přelom pro tohoto herce a zlom v jeho kariéře nastává v témže roce. Tehdy se objevuje ve druhém dílu velkolepé filmové série o čarodějnickém učni. HARRY POTTER A TAJEMNÁ KOMNATA, to je snímek, v němž si zahrál roli Toma Rojvola Radlla, neboli mladého Lorda Voldemorta. Zde ho registrují diváci po celém světě a Coulson si získává mnoho obdivovatelek a fanynek. Za zmínku určitě stojí, že tuto roli získal v době, kdy mu bylo 23 let, ač jeho postavě bylo nějakých 17 let.

Překvapivě ho však tato role nekatapultovala do větších filmových projektů a rolí, ale po Harrym Potterovi se Christian Coulson vrací k televizní produkci. V roce 2003 se objevuje v televizním filmu HORNBLOWER III – VĚRNOST, mihne se v jednom z dílů televizního seriálu LITTLE BRITAIN, a je k vidění také v televizní minisérii KAREL II. – MOC A VÁŠEŇ. V roce 2005 se objevuje v dalším britském televizním filmu. Jedná se o film ze série o případech slečny Maplové s názvem OHLÁŠENÁ VRAŽDA. V témže roce je ještě k vidění v další televizní minisérii BEETHOVEN a v krátkém desetiminutovém snímku TAKE ME BACK. V roce 2006 se objevuje v jednom z dílů televizního seriálu BRIEF ENCOUNTERS a v roce 2007 je k vidění v dalším krátkém desetiminutovém filmu LAST NIGHT.

Žádné další snímky zatím tento herec ohlášeny nemá a vypadá to, že ač si zahrál v jednom z komerčně nejúspěšnějších snímků všech dob, v jeho kariéře žádný významný posun nenastal a patrně ani nenastane. Mnoho jeho příznivců se však domnívalo, že to se změní se šestým filmem o čaroději Harrym Potterovi, kde se na scénu vrací mladý Lord Voldemort v dobách, kdy studoval v Bradavicích. Avšak tato role je již obsazena jiným nadějným mladým britským hercem a tak je již nyní téměř jisté, že comeback Christiana Coulsona do série o Harrym Potterovi se nekoná. A tak nezbývá než doufat, že jeho talent jen tak nezapadne a my o něm ještě uslyšíme.

Jiří "freddy" Svoboda

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Rainbow Experiment
2015 Peter and John
2014 Leaving Circadia
Ta zvláštní láska
2013 Zmizení Eleanor Rigbyové: On
2012 Gayby
I Am Nasrine
2003 Hornblower III - Věrnost (TV film)
2002 Harry Potter a Tajemná komnata
Hodiny
Čtyři pírka: Zkouška cti

TV seriály

2016 Mozart in the Jungle (TV seriál)
La Fiamma (S03E01)
2013 Sestřička Jackie (TV seriál)
Ztracená děvčata (S05E04)
2011 Dobrá manželka (TV seriál)
Výlet do cely smrti (S03E08)
2010 Super drbna (TV seriál)
Evin dotek (S04E04)
2009 Wiener & Wiener (TV seriál)
2005 Beethoven (TV seriál)
Brief Encounters (TV seriál)
Slečna Marplová (TV seriál)
Ohlášená vražda (S01E04)
2003 Karel II. - Moc a vášeň (TV seriál)
Malá Velká Británie (TV seriál)
2002 Sága rodu Forsytů (TV seriál)
2001 Love in a Cold Climate (TV seriál)
Weirdsister College (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace