foto

James Aspey

  • nar. 10.11.1986 (33 let)
    Sydney, New South Wales, Austrálie

Biografie

James Aspey sa narodil v austrálskom Sydney. V mladosti trpel zdravotnými problémami a jeho štúdium bolo narušené, keď mu ako 17-ročnému bola diagnostikovaná leukémia. Po trojročnej náročnej liečbe a dokončení strednej školy pracoval ako osobný tréner na výletných lodiach. O 7 rokov neskôr sa stal vegetariánom z etických dôvodov po tom, čo mal rozhovor s cestujúcim zákazníkom z Indie o „morálnosti jedenia zvierat a karme.“ Následne, vo veľmi krátkej dobe, prešiel z vegetariánstva na vegánstvo a stal sa z neho jeden z najznámejších obhajcov etického vegánstva. Do roku 2017 urobil 150 prednášok o vegánskej etike. O svojej premene rozprával v niekoľkých televíznych reláciách (prvýkrát 13.1.2015 v austrálskej relácii Sunrise). V roku 2018 viedol verejné debaty po premietaniach dokumentárneho filmu Dominion (2018). Taktiež poskytol exkluzívne rozhovory v dokumentárnych filmoch Vegan 2017 a Vegan 2018.

V roku 2019 Aspey kandidoval v parlamentných voľbách za stranu Animal Justice Party v štáte Nový Južný Wales. Naďalej cestuje po celom svete a aktívne sa venuje prednáškam a verejným rozhovorom v rámci podujatí organizácie Anonymous for the Voiceless.

canis "whack" lupus

Herecká filmografie

Dokumentární

2018 Vegan 2018
2017 Meat the End - a.z.
Vegan 2017
2016 Vegan 2016 (amatérský film) - a.z.
2015 Vegan 2015 (amatérský film) - a.z.

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky