foto

Mark Pellington

  • nar. 17.3.1962 (57 let)
    Baltimore, Maryland, USA

Biografie

Mark Pellington patří k nejlepším tvůrcům hudebních videoklipů na světě. Vytvořil například známý videoklip k písni „Jeremy“ od Pearl Jam, který získal v roce 1992 na Billboard Video Music Award cenu za nejlepší režii. O rok později, v roce 1993, získal tento videoklip čtyři ocenění na MTV Video Music Awards, včetně nejlepší režie a videoklipu. Mezi celovečerní filmy Marka Pellingtona patří jeho debutový snímek „Going All the Way“ (Vem mě s sebou) v němž zazářili v hlavních rolích Ben Affleck a Jeremy Davies; dále „Arlington Road“ (Miluj bližního svého) s Jeffem Bridgem a Timem Robbinsem; „The Mothman Prophecies“ (Proroctví z temnot) s Richardem Gerem, Laurou Linney, Alanem Batesem a Debrou Messing; nebo „Henry Poole is Here“ s Lukem Wilsonem, Rahda Mitchell a nominovanou herečkou na Oscara Adrianou Barraza. Pellington je také režisérem pilotní epizody seriálu „Cold Case“ televize CBS, u nás známý jako Odložené případy. S U2 již dříve spolupracoval při turné „ZOO TV“.

Zdroj: Presskit k filmu U2 3D

Režijní filmografie

Filmy

2018 Nostalgie
2017 The Last Word
Untitled Miami Project (TV film)
2014 Lone
2013 Anatomy of Violence (TV film)
Secret Lives of Husbands and Wives (TV film)
2011 I Melt with You
2009 Back (TV film)
2008 Zázraky se nedějí
2005 VOID (Video Overview in Deceleration)
2002 Proroctví z temnot
1999 Miluj bližního svého
1997 Destination Anywhere
Vem mě s sebou
1992 Punch and Judy Get Divorced (TV film)

TV seriály

2019 The Enemy Within (TV seriál)
Pilot (E01)
Star Trek: Short Treks (TV seriál)
Chaos Theory (S02E01)
2015 Mrtvý bod (TV seriál)
Mrtví neumírají (S01E05)
Výkřik do tmy (S01E02)
Bílá místa (S01E01)
2013 Rudá vdova (TV seriál)
2007 Odložené případy (TV seriál)
Přísun, krok (S04E17)
2006 Odložené případy (TV seriál)
Běsnění (S04E01)
Osm let (S03E11)
2005 Odložené případy (TV seriál)
Rodina (S03E01)
Nejlepší přátelé (S02E22)
2003 Odložené případy (TV seriál)
Pobožní lidé (S01E04)
Když hradba povolí (S01E01)
1995 JAG (TV seriál)
1993 Zločin v ulicích (TV seriál)

Dokumentární

2007 U2 3D (koncert)
2003 Day by Day: A Director's Journey Part I
Day by Day: A Director's Journey Part II
1998 Pearl Jam: Single Video Theory
Single Video Theory
1995 United States of Poetry (TV seriál)
1992 U2: Achtung Baby (koncert)
1990 Red Hot and Blue (TV film)

Hudební videoklipy

2018 Imagine Dragons - Next To Me (hudební videoklip)
2017 Demi Lovato - Tell Me You Love Me (hudební videoklip)
2015 Three Days Grace - Human Race (hudební videoklip)
2014 Linkin Park: Final Masquerade (hudební videoklip)
2011 Demi Lovato: Skyscraper (hudební videoklip)
1999 Nine Inch Nails - We're in This Together (hudební videoklip)
1993 Alice In Chains: Rooster (hudební videoklip)

Herecká filmografie

Producentská filmografie

Filmy

2018 Nostalgie
2017 The Last Word

Střihačská filmografie

Filmy

2014 Lone

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace