foto

Daniel Dae Kim

  • nar. 4.8.1968 (50 let)
    Pusan, Jižní Korea
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Daniel Dae Kim je korejsko-americký herec. Narodil e 4. srpna 1968 v jihokorejském městě Pusan, ale vyrůstal ve městě Easton v Pennsylvanii. Díky svým pestrým divadelním i filmovým rolím Daniel napomáhá vytvářet novodobý obraz asijsko-amerického muže a mazat nepsané bariéry vnímaní rasy a stereotypu.

Kim je známý především díky úspěšnému seriálu ZTRACENI, předtím si zahrál v seriálech STAR TREK, ČARODĚJKY, či 24 HODIN. Hrál i menší role ve filmech HULK, SPIDER MAN 2, oskarovém CRASH a hororové JESKYNI. Jako host se také objevil v seriálech CSI nebo POHOTOVOST.

Kromě filmového herectví se věnuje také klasickému divadlu, například ve hře Král a já, která byla uvedena v londýnském Royal Albert Hall. Jeho nejaktuálnějším počinem byla produkce filmu SPRÁVCI OSUDU s Mattem Damonem a Emily Blunt.

(Universal Channel)

Herecká filmografie

Filmy

2019 Hellboy
2016 Aliance
2015 Ktown Cowboys
Rezistence
2011 Aréna
2010 Lost: The Final Chapter (TV film)
Lost: The Final Journey (TV film)
2008 Kmen Andromeda (TV film)
Zprávy TV Onion
2006 Lost: A Tale of Survival (TV film)
Lost: Reckoning (TV film)
2005 Jeskyně
2004 Crash
Spider-Man 2
2003 Hulk
Hřích
Jeď nebo zemři
Od kolébky do hrobu
Ve spádu událostí (TV film)
2001 Looking for Bobby D
2000 To je vražda, napsala: Smrtonosný příběh (TV film)
1999 Hra snů
1998 Báječný nový svět (TV film)
1997 Propadlí lásce
Šakal
1991 Americký Shaolin

TV seriály

2017 MacGyver (TV seriál)
Flashlight (S01E18)
Havaj 5-0 (TV seriál)
V zemi nadále vládne spravedlnost (S07E25)
Varovný signál (S07E24)
Předehra (S07E23)
další epizody (14)
2016 Havaj 5-0 (TV seriál)
Výměna (S07E11)
Břemeno (S07E10)
Dva dny v listopadu (S07E09)
další epizody (26)
2015 Bylo, nebylo (TV seriál)
Temnota za městem (S04E13)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Drsný sport (S06E10)
Šaráda (S06E09)
Podfukář (S06E08)
další epizody (26)
2014 Havaj 5-0 (TV seriál)
Riskantní čin (S05E09)
Životní pojistka (S05E08)
Co kdyby (S05E07)
další epizody (20)
2013 Havaj 5-0 (TV seriál)
Upomínka (S04E11)
Cti otce svého (S04E10)
Šťastné díkůvzdání (S04E09)
další epizody (24)
2012 Legenda Korry (TV seriál)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Strážce (S03E11)
Výlet do přírody (S03E10)
Poslední přání (S03E09)
další epizody (22)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Dotek smrti (S03E21)
2011 Havaj 5-0 (TV seriál)
Navěky ztracený (S02E12)
Past (S02E11)
Školní autobus (S02E10)
další epizody (24)
2010 G.I. Joe - Odpadlíci (TV seriál)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Nevyřízené účty (S01E12)
Zlatokopka (S01E11)
Závod (S01E10)
další epizody (12)
Ztraceni (TV seriál)
Konec (S06E17)
Kandidát (S06E14)
Poslední rekrut (S06E13)
další epizody (11)
2009 Ztraceni (TV seriál) - herec, a.z.
Incident - část 2 (S05E17)
Incident - část 1 (S05E16)
Následuj vůdce (S05E15)
další epizody (12)
2008 Ztraceni (TV seriál)
Není nad to být doma: 3. část (S04E14)
Není nad to být doma: 2. část (S04E13)
Není nad to být doma: 1. část (S04E12)
další epizody (10)
2007 Lost: Missing Pieces (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Za zrcadlem (S03E22)
Největší hity (S03E21)
Muž za oponou (S03E20)
další epizody (13)
2006 Ztraceni (TV seriál)
Další instrukce (S03E03)
Skleněná baletka (S03E02)
Žij s námi, sám zemřeš (S02E23)
další epizody (14)
2005 Ztraceni (TV seriál)
Co udělala Kate (S02E09)
Střet (S02E08)
Těch druhých 48 dní (S02E07)
další epizody (20)
2004 Justice League Unlimited (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Cizí výchova (S01E10)
Podvodník (S01E08)
Můra (S01E07)
další epizody (9)
Policejní odznak (TV seriál)
Riceburner (S03E12)
24 hodin (TV seriál)
Day 3: 9:00 a.m.-10:00 a.m. (S03E21)
Day 3: 8:00 a.m.-9:00 a.m. (S03E20)
Day 3: 6:00 a.m.-7:00 a.m. (S03E18)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Líheň (S03E17)
Pohotovost (TV seriál)
Normální Abby (S10E20)
2003 Miss Match (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 2: 7:00 a.m.-8:00 a.m. (S02E24)
Day 2: 11:00 p.m.-12:00 a.m. (S02E16)
Day 2: 10:00 p.m.-11:00 p.m. (S02E15)
další epizody (8)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Zánik (S03E03)
Xindové (S03E01)
Pohotovost (TV seriál)
Ztracená (S10E09)
Smrt a daně jsou jistota (S10E07)
Vzpomínky na Afriku (S10E05)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Street Time (TV seriál)
2001 Liga spravedlivých (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Ellie (S02E10)
Druhá šance (TV seriál)
Won't Someone Please Help George Bailey Tonight (S02E20)
Čarodějky (TV seriál)
Uveďte démona (S04E04)
2000 Star Trek: Voyager (TV seriál)
V jediném okamžiku (S06E12)
1999 Angel (TV seriál)
Křížová výprava (TV seriál)
1998 Fantasy Island (TV seriál)
Možná už zítra (TV seriál)
Ally McBealová (TV seriál)
Pacienti (S01E20)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Burning (S09E16)
1997 Advokáti (TV seriál)
Night Man (TV seriál)
Pacifické palisády (TV seriál)
1996 Chameleon (TV seriál)
1994 Správná pětka (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Golden Years (S04E11)
1993 Policie New York (TV seriál)
Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)

Dokumentární

2017 Velký Pacifik (TV seriál) - vyp.
2016 Finding Kukan
2015 East of Main Street: Taking the Lead
2013 Linsanity
2009 Lost: Destiny Calls (TV film)
2007 Lost Survivor Guide (TV film) - a.z.
Lost: The Answers (TV film)
2006 Předpojaté plátno (TV film)

TV pořady

2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
Ok! TV (TV pořad)
2005 The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

2015 Havaj 5-0 (TV seriál)
Sledovačka (S05E17)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace