foto

Sam J. Jones

  • nar. 12.8.1954 (66 let)
    Chicago, Illinois, USA

Biografie

Sam J. Jones sa narodil 12.8. 1954 v Chicagu, llinois ako Samuel Gerald Jones, no pripisuje sa mu meno Sam J. Jones. Často bol obsadzovaný ako hrdina akčných filmov. Vyrastal vo West Palm Beach na Floride.

Jonesovým prvým filmom bola v roku 1979 romantická komédia 10 a jeho najslávnejšia filmová rola bezpochyby vznikla v roku 1980 vo filme FLASH GORDON (r. Mike Hodges), kde stvárnil postavu Flasha Gordona, ktorý musí zachrániť planétu Zem pred vládcom Mingom v podaní Maxa von Sydowa. Jones si tu zahral aj po boku nádhernej a slávnej talianskej herečky Ornelly Muti a ďalšej hviezdy Melody Anderson. Film sa bohužiaľ ako v Amerike, tak aj vo svete nezaplatil, teda finančne prepadol a Sam J. Jones sa začal objavovať len v lacných akčných filmoch a televíznych seriáloch.

V roku 1981-1982 hral v nepríliš známom televíznom seriáli CODE RED, kde stvárnil úlohu Chrisa Rorcheka. V roku 1993 sa objavil v známejšom WALKER, TEXAS RANGER. V roku 1995 ho obsadili do amerického béčkového filmu Fists of Iron (Železné päste) a v roku 1996 do filmu AMERICAN TIGERS.

Taktiež hosťoval (1997) v známom seriáli STARGATE (HVIEZDNA BRÁNA) a v tom istom roku aj v projekte CONAN, ktorý patrí k tomu najhoršiemu, čo kedy televízia stvorila. Ďalej sa objavil v seriáloch BAYWATCH (1989), A-TEAM (1983) alebo ODPADLÍK (1992). Všetky patria u verejnosti známejším, ale Sam sa v nich nijako extra neukázal, väčšinou sa len mihol v niektorej epizóde, a tak je jeho vystúpenie v týchto seriáloch veľmi nerezonovalo.

Sam J. Jones je otcom piatich detí a bol dvakrát ženatý. Získal niekoľko humanitárnych a občianskych ocenení.

Bat55

Herecká filmografie

Filmy

2020 Axcellerator
2019 One of the Good Ones
2018 Fury of the Fist and the Golden Fleece
2015 Méďa 2
2012 Méďa
2007 Revamped
2002 Psychotic
Vykoupení
2001 Gangland
Smrtelně sexy
Van Hook
Špinavá hra
1998 Uprchlíci
1997 T-N-T
1996 American Strays
Američtí tygři
Baja Run
Earth Minus Zero
Killer Inside, The
R.I.O.T.: The Movie
Where Truth Lies
1995 Ray Alexander: Vražda k večeři (TV film)
Texas Payback
Železné pěsti
1994 Hard Vice
1993 Da Vinci's War
Dračí Lady II - Anděl zběsilosti
Expert Weapon
Hřmění v ráji
Pěst spravedlnosti
Pěsti cti
1992 Jiná žena
Maximální nasazení
Noční rytmy
South Beach
1991 Vysoká cena zlata
1989 Muž jako tank
Přepadení v L.A. (TV film)
Supové silnic
Trigon Fire
1988 Neposlušný policajt ze St. Louis
Neslyšní zabijáci
Whiteforce
1987 Duch (TV film)
Jana a zapomenuté město
The Highwayman (TV film)
1986 My Chauffeur
1985 Jungle Heat
This Wife for Hire (TV film)
1984 No Man's Land (TV film)
1981 Code Red (TV film)
1980 Flash Gordon
Stunts Unlimited (TV film)
1979 10

TV seriály

1999 Horká stopa L.A. (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Lovec Goa'uldů (S03E07)
1998 Hollywood Safari (TV seriál)
1997 Conan (TV seriál)
1996 Modrý Pacifik (TV seriál)
1995 Odpadlík (TV seriál)
Balada o D.B. Cooperovi (S04E03)
1994 Blesk v ráji (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
Walker, Texas Ranger (TV seriál)
Nevyrovnané účty (S02E08)
Odpadlík (TV seriál)
Řidič (S02E09)
Řev džungle (S01E11)
Pobřežní hlídka (TV seriál)
Race Against Time: Part 2 (S04E02)
Race Against Time: Part 1 (S04E01)
1992 Muži v klobouku (TV seriál)
1991 P.S. Miluju tě (TV seriál)
Policie z Palm Beach (TV seriál)
1990 Stíny nad LA (TV seriál)
1988 The Highwayman (TV seriál)
1985 Hardcastle a McCormick (TV seriál)
Too Rich and Too Thin (S02E13)
1984 1st & Ten (TV seriál)
Hunter (TV seriál)
Horký brambor (S01E03)
Riptide (TV seriál)
1983 A-Team (TV seriál)
1981 Code Red (TV seriál)

Dokumentární

2022 Amsel: Illustrator of the Lost Art
2018 Making Fun: The Story of Funko
2017 Life After Flash
2012 From the Mouths of Babes (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky