foto

Chandra Wilson

  • nar. 29.8.1969 (48 let)
    Houston, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato usměvavá rodačka z Houstonu se narodila 29. srpna roku 1969. Už v pěti letech stála na prknech, které znamenají svět. Konkrétně hrála v Theatre Under Stars kde si zahrála ve více než deseti hudebních představeních. Poté začala navštěvovat Houstonskou střední školu výtvarného umění. Když dodělala střední, vydala se do New Yorku na Tisch School Arts University.

Její první důležitá televizní role byla v seriálu COSBY SHOW a pak následovalo hostování v dalších a dalších seriálech (PRÁVO A POŘÁDEK, SEX VE MĚSTĚ, RODINA SOPRÁNŮ a ZÁKON A POŘÁDEK). Na plátna kin si ovšem musela počkat až do roku 1993, kde si po boku Toma Hankse zahrála v dojemném filmu PHILADELPHIA.

Největší pozornost na sebe strhla rolí Dr. Mirandy Baileyové v seriálu CHIRURGOVÉ. „Nacistka“ - jak ji přezdívají její svěřenci stážisti - jí vynesla nominaci na Emmy a vítězství prestižní ceny Image Awards. Rozumná, vtipná Miranda, která setře každého kdo se na ní jen podívá, je u diváků velmi oblíbená.

A jaká je Chandra v osobním životě? Je šťastně vdaná a za svůj život stačila zplodit tři potomky, dvě dcery (Serena a Joy) a také synka, který se jí narodil v roce 2005 (Michael). Je fanatickou divačkou seriálů All My Children a General Hospital. V jednom rozhovoru přiznala, že měří jen pět stop a lidé ji tím pádem nemohou na ulici rozpoznat. Chandra Wilson je také velmi dobrá zpěvačka, poslechnout si ji můžete v některých newyorských představeních.

Mahalik

Herecká filmografie

Filmy

2010 Frankie & Alice
2008 Accidental Friendship (TV film)
Single Woman, A
2007 Come Rain or Come Shine: From Grey's Anatomy to Private Practice (TV film)
Grey's Anatomy: Every Moment Counts (TV film)
2005 Strangers with Candy
2003 Hlava státu
1996 Osamělá hvězda
1993 Philadelphia
1991 Sexual Considerations (TV film)

TV seriály

2017 Chirurgové (TV seriál)
Ain't That a Kick in the Head (S14E04)
Go Big Or Go Home (S14E03)
Get off on the Pain (S14E02)
další epizody (4)
2009 Private Practice (TV seriál)
Right Here, Right Now (S03E03)
Ex-Life (S02E16)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Kdo komu co nalhává? (S01E09)
Zachraň mě (S01E08)
Bolest a my (S01E07)
další epizody (9)
2004 Rodina Sopránů (TV seriál)
Chladnokrevná msta (S05E10)
2003 Queens Supreme (TV seriál)
2001 Bob Patterson (TV seriál)
100 Centre Street (TV seriál)
1999 Třetí hlídka (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1998 Sex ve městě (TV seriál)
1996 Cosby (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
1984 Cosby Show (TV seriál)

TV pořady

2010 Talk show bez zábran (TV pořad)
2009 The 63rd Annual Tony Awards (TV pořad)
2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2006 Rachael Ray (TV pořad)
The 33rd Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

2017 Chirurgové (TV seriál)
Go Big Or Go Home (S14E03)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace