foto

Kate Walsh

  • nar. 13.10.1967 (49 let)
    San Jose, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Kathleen Erin Walsh, se narodila 13. října 1967 v San Jose, ale část svého dětství strávila v Arizoně, kde i vystudovala. Po absolvenci Arizonské univerzity se přestěhovala do Chicaga, kde účinkovala v Národním Veřejném Rádiu v rozhlasové hře Born Guilty. Poté se přestěhovala do New Yorku a dala se k herectví. Byla obsazena do několika divadelních rolí.

První film, ve kterém se Kate objevila, byl NORMÁLNÍ ŽIVOT. O rok později následovaly filmy PAPPERMILLS, NIGHT OF THE LAWYERS a role v populárním sitcomu KANCELÁŘSKÁ KRYSA. V roce 2005 byla obsazena do role Dr. Addison Montgomery-Shepherd v seriálu CHIRURGOVÉ. Měla se zde zdržet jen pár dílů, ale divákům se zalíbila a proto zůstala déle. Ovšem na konci 3. série postava Addison odchází, protože Kate začala natáčet svůj vlastní seriál, také z lékařského prostředí - PRIVATE PRACTICE, seriál, k nemuž se upínají snad ještě větší očekávání než ke Grey´s Anatomy. Byla oceněna cenou nejlepší herečka roku 2002 v krátkém filmu.

V roce 2007 se Kate provdala za Alexe Younga, produkčního víceředitel filmové společnosti 20th Centrury. Jejich vztah ale končí v roce 2009 rozvodem. Tato italsko-americká herečka je od přírody blondýna. Kvůli své první filmové roli se však obarvila na červeno a od té doby jí už červená zůstala, prý protože jí blond nesedí.

lucieK

Herecká filmografie

Filmy

2018 Everything Carries Me to You
2017 Girls Trip
The Silent Man
2015 Any Day
Staten Island Summer
2014 Just Before I Go
2013 Scary Movie 5
2012 Charlieho malá tajemství
2011 Angels Crest
2010 Legie
2009 One Way to Valhalla
2008 Upright Citizens Brigade: Asssscat (TV film)
2007 Come Rain or Come Shine: From Grey's Anatomy to Private Practice (TV film)
Grey's Anatomy: Every Moment Counts (TV film)
2006 Veritas - princ pravdy
2005 Bobby Cannon (TV film)
Moje krásná čarodějka
Zelená je tráva
2004 Když se setmí
Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie
2003 Pod toskánským sluncem
2002 Anatomy of a Breakup
2000 Only Living Boy in New York, The (TV film)
Otec rodiny
1998 Heaven
Peppermills
Three Below Zero
1997 Night of the Lawyers
1996 Henry: Portrait of a Serial Killer, Part 2
Propast

TV seriály

2017 13 Reasons Why (TV seriál)
Tape 7, Side A (S01E13)
Tape 6, Side B (S01E12)
Tape 6, Side A (S01E11)
další epizody (13)
2014 Bad Judge (TV seriál)
Fargo (TV seriál)
The Heap (S01E08)
Who Shaves the Barber? (S01E07)
A Muddy Road (S01E03)
další epizody (4)
Hotwives of Orlando, The (TV seriál)
2013 Full Circle (TV seriál)
Private Practice (TV seriál)
In Which We Say Goodbye (S06E13)
Full Release (S06E12)
Good Fries Are Hard to Come By (S06E11)
2012 Private Practice (TV seriál)
Georgia on My Mind (S06E10)
I'm Fine (S06E09)
Life Support (S06E08)
další epizody (23)
2011 Private Practice (TV seriál)
The Breaking Point (S05E09)
Who We Are (S05E08)
Don't Stop 'Till You Get Enough (S05E07)
další epizody (20)
2010 Funny or Die uvádí... (TV seriál)
Private Practice (TV seriál)
Just Lose It (S04E10)
Can't Find My Way Back Home (S04E09)
What Happens Next (S04E08)
další epizody (23)
2009 Private Practice (TV seriál)
Blowups (S03E10)
The Parent Trap (S03E09)
Sins of the Father (S03E08)
další epizody (22)
2008 Private Practice (TV seriál)
Worlds Apart (S02E10)
Know When to Fold (S02E09)
Crime and Punishment (S02E08)
další epizody (10)
2007 Private Practice (TV seriál)
In Which Dell Finds His Fight (S01E09)
In Which Cooper Finds a Port in His Storm (S01E08)
In Which Sam Gets Taken for a Ride (S01E07)
další epizody (9)
2005 Agentura bez rizika (TV seriál)
Chirurgové (TV seriál)
2004 Chlapi sobě (TV seriál)
Joint Custody (TV seriál)
2003 Karen Sisco (TV seriál)
2001 Utrpení ženatého muže (TV seriál)
2000 Cursed (TV seriál)
Uprchlík (TV seriál)
1999 Mike O'Malley Show, The (TV seriál)
The Norm Show (TV seriál)
Turks (TV seriál)
1998 Bůžek lásky (TV seriál)
1996 Swift Justice (TV seriál)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)
1993 Zločin v ulicích (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Dokumentární

2010 Humanity's Last Line of Defense

TV pořady

2017 13 Reasons Why: Beyond the Reasons (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 66. Emmy Awards (TV pořad)
2012 Bethenny (TV pořad)
2011 Comedy Central Roast of Charlie Sheen (TV pořad)
The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2009 61. Emmy Awards (TV pořad)
2008 60th Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
2006 The 33rd Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2004 The Tony Danza Show (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace