Reklama

Reklama

Rick Rude

Rick Rude

nar. 07.12.1958
Robbinsdale, Minnesota, USA

zem. 20.04.1999 (40 let)
Alpharetta, Georgia, USA

Biografie

Americký profesionální zápasník Richard Erwin Rood je znám pod svým ringovým jménem Rick Rude.

Rude navštěvoval Robinsdale High School v americké Minnesotě, kde se seznámil se spoustou budoucích profi wrestlerů. Nejblížší si byl s kamarádem z dětství Curtem Henningem, který se proslavil jako wrestler Mr. Perfect. Po vystudování Anoka Ramsey Community College se zaměřením na tělesnou výchovu se začal 191 cm vysoký Rude soustřeďovat a trénovat zápas pod vedením Eddie Sharkeyho.

Jako wrestler debutoval v roce 1982 a zápasil v přidružených značkových organizacích a v Tag teamech. V té době měl vypracovanou postavu kulturisty a rozhodl se zhubnout, aby byl v ringu rychlejší a pružnější. V polovině 80. let se rozhodl budovat jméno a image své ringové postavy. Před zápasy vystupoval před diváky jako arogantní frajírek předvádějíc na odiv své vyrýsované tělo a urážel muže v publiku. Krátce působil v Tag teamu s legendárním The Ultimate Warriorem.

V roce 1987 podepsal smlouvu s prestižní organizací WWF a brzy se zviditelnil známým svárem mezi ním a veteránem Jake The Snake Robertsem a jeho živým hadem Damienem. Následoval další velký svár s adrenalinovým kulturistou The Ultimate Warriorem, se kterým se utkal ještě několikrát. V roce 1991 odchází z WWF do nezávislých kruhů a zápasí jen ve vybraných zápasech, kde zůstává neporažen. V roce 1992 si zranil krk, ale rok na to vyzval wrestlera Dustina Rhodese o souboj o titul. V téžem roce porazil veterána Rica Flaira, ale v následujících zápasech v Japonsku se potýkal se zraněním zad a byl nucen v roce 1994 ukončit kariéru.

V roce 1997 se vrátil do WWF do skupiny známé jako D-Generation X, kde působil i legendární Shawn Michaels, ale naplno se do zápasů nepouštěl. Několik dní po nechvalném incidentu známém jako Montreal Screwjob opouští rozhněván WWF a dělá chvíli manažera wrestlerovi Mr. Perfectovi. Rude kvůli zdravotním problémům oficiálně opustil WCW v březnu 1999. Bret Hart uvedl, že Rude byl oddaný rodinný muž, který si nikdy nesundal snubní prsten ani během zápasů, ale místo toho jej zakryl páskou. Hart rovněž uvedl, že Rude byl spolu s Curtem Hennigem jedním z největších technických zápasníků své doby.

Rude byl nalezen svou manželkou v bezvědomí a zemřel 20. dubna 1999 ve věku 40 let. Šlo o srdeční selhání. Pitva ukázala, že zemřel na předávkování léky. V době své smrti trénoval na návrat do ringu. 6. března 2017 bylo oznámeno, že Rick Rude bude uveden do síně slávy WWE.

Epistemolog

Host

Herec

Reklama

Reklama