foto

Adriana Barraza

  • nar. 5.3.1956 (63 let)
    Toluca, Estado de Mexico, Mexiko

Biografie

Adriana Barraza je mexická herečka, která se narodila 5. března 1956 v městě Toluca (Mexiko). Hrála v řadě telenovel a televizních programů; mimoto působila jako režisérka telenovel pro děti. Nejvíce se však proslavila právě účinkováním v několika mezinárodně úspěšných filmech a učitelstvím herectví.

Své dvě nejznámější role ztvárnila ve filmech AMORES PERROS a BABEL. Právě za roli Amelie v dramatu Babel byla nominována na Zlatý glóbus i Oskara v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli. Je to také uznávaná učitelka herectví v Mexiku, Miami a Kolumbii. V umělecných kruzích se jí přezdívá naše drahá "Maestra Barraza".

KockaMicka

Herecká filmografie

Filmy

2019 Coyote Lake
Dora and the Lost City of Gold
Rambo: Poslední krev
2018 Loca Por El Trabajo
2017 Ley primera
2016 Perros
Todo lo demás
2015 33 životů
Entrenando a mi papá
Wild Horses
2014 Broken Doll
Dort
Night Has Settled
2013 Guten Tag, Ramón
2012 El secreto del medallón de jade
Mariachi Gringo
2011 Dámičky v sekáči
Práskači
Thor
2010 Burning Palms
Cerro Bayo
Revoluce
Sucedió en un día
Te presento a Laura
Ztracena v pustině
2009 Rage
Stáhni mě do pekla
Tres piezas de amor en un fin de semana
2008 Zázraky se nedějí
2007 ...Y solo humo
2006 Babel
2000 Amores perros - Láska je kurva
1999 Druhá noc
1998 La primera noche

TV seriály

2019 Sněží! (TV seriál)
The Game That Moves As You Play (S03E04)
Cash and Carry (S03E03)
The More You Make (S03E02)
2016 Agresivní virus (TV seriál)
Prvorozený (S03E03)
Síla New Yorku (S03E01)
2015 Páni ráje (TV seriál)
Agresivní virus (TV seriál)
Angela de la Plata (S02E04)
2014 Agresivní virus (TV seriál)
Třetí kolej (S01E11)
Není to pro každého (S01E04)
Ta bedna (S01E02)
další epizody (4)
Saint George (TV seriál)
2012 Věznice Capadocia (TV seriál)
Krev nevinných (S03E12)
Stín tvých křídel (S03E10)
Anděl propasti (S03E08)
další epizody (5)
2008 Kriminálka Miami (TV seriál)
DeLuca motel (S07E10)
2007 Pohotovost (TV seriál)
Sky na hranici (S14E09)
2002 Clase 406 (TV seriál)
2000 Locura de amor (TV seriál)
1998 Vivo por Elena (TV seriál)
1997 Alguna vez tendremos alas (TV seriál)
1996 La culpa (TV seriál)
1995 Bajo un mismo rostro (TV seriál)
Paloma, La (TV seriál)
1994 Imperio de cristal (TV seriál)

Dokumentární

2007 Conquistando Hollywood (TV seriál)

Režijní filmografie

TV seriály

2010 Eva Luna (TV seriál)

Host

TV pořady

2007 79. Annual Academy Awards (TV pořad)
2004 Historias engarzadas (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace