foto

Paul Adelstein

  • nar. 29.4.1969 (49 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Paul se narodil 29. dubna 1969 v Chicagu a vystudoval Bowdoin College, kde získal diplom z angličtiny. Svou hereckou kariéru započal v divadle, ve spolku New Crime Productions, kterou založil herec John Cusack, později také spolupracoval se spolkem Steppenwolf Theatre Company.

V roce 1990 přišel jeho filmový debut ve filmu The Grifters (Švindlíři), kde si zahrál po boku Angeliny Houston a Johna Cusacka. Další filmovou roli obsadil až v roce 1997 ve filmu Peoria Babylon po boku herečky Ann Cusack. Objevil se v mnoha seriálech, například Cupid, ER, Without a Trace, Zákon a pořádek nebo Scrubs. Mimochodem v Zákonu a pořádku hrál Stevena Kellermana - postavu se stejným příjmením jako má jeho agent v Prison Breaku.

V roce 2000 si zahrál ve filmu Bedazzled (Smlouva s ďáblem) po boku Brendana Frasera a Elizabeth Hurley. O tři roky si zahrál v rovněž hvězdně obsazeném snímku Intolerable Cruelty (Nesnesitelná krutost) s Georgem Clooneym, Catherine Zeta-Jones a Geoffreym Rushem. V roce 2004 hrál po boku Toma Cruise a Jamieho Foxxe v Collateralu. O rok později se objevil v Memoirs of Geisha (Gejša) a také ve filmu Be Cool (Buď v klidu) s Johnem Travoltou a Umou Thurman.

Paul je zasnouben s herečkou Lizou Weil, která představuje Paris Bellar v Gilmorových děvčatech.

annickka

Herecká filmografie

Filmy

2017 Confessions of a Teenage Jesus Jerk
2016 Mothers and Daughters
The Phenom
2014 Osudová ztráta
2013 Mother's Day (TV film)
2010 Happy Sushi
2009 Hledaný
Nepřítel
2007 Come Rain or Come Shine: From Grey's Anatomy to Private Practice (TV film)
Prison Break: The Road to Freedom (TV film)
2006 Nobody's Watching (TV film)
2005 Buď v klidu
Gejša
2004 Collateral
Lawrence Melm
2003 Nesnesitelná krutost
Partners and Crime (TV film)
2002 R.U.S./H. (TV film)
2000 Smlouva s ďáblem
1997 Peoria Babylon
1990 Švindlíři

TV seriály

2018 I Feel Bad (TV seriál)
I'm Not Sentimental (E07)
I'm A Massive Hypocrite (E06)
I'm Vain A.F. (E05)
další epizody (7)
Imposters (TV seriál)
Old Unresolved S... (S02E03)
Trouble Maybe (S02E02)
Fillion Bollar King (S02E01)
Jak přežít rozvod (TV seriál)
Rule #1: Keep the Toast Short (S05E06)
Rule #303: Burn That Sh*t to the Ground (S05E05)
Rule #149: Don't Eat the Yellow Snow (S05E02)
2017 Brooklyn 99 (TV seriál)
The Big House Pt.2 (S05E02)
Skandál (TV seriál)
A Stomach for Blood (S06E08)
Útěk z vězení (TV seriál)
Vězňovo dilema (S05E04)
Kdo je Kaniel Outis (S05E02)
2016 Chance (TV seriál)
Fluid Management (S01E10)
Camera Obscura (S01E09)
The House of Space and Time (S01E08)
další epizody (10)
2015 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Prohnilá morálka (S16E13)
2013 Private Practice (TV seriál)
In Which We Say Goodbye (S06E13)
Full Release (S06E12)
Good Fries Are Hard to Come By (S06E11)
2012 Private Practice (TV seriál)
Georgia on My Mind (S06E10)
I'm Fine (S06E09)
Life Support (S06E08)
další epizody (23)
2011 Private Practice (TV seriál)
The Breaking Point (S05E09)
Who We Are (S05E08)
Don't Stop 'Till You Get Enough (S05E07)
další epizody (21)
2010 Private Practice (TV seriál)
Just Lose It (S04E10)
Can't Find My Way Back Home (S04E09)
What Happens Next (S04E08)
další epizody (23)
2009 Private Practice (TV seriál)
Blowups (S03E10)
The Parent Trap (S03E09)
Sins of the Father (S03E08)
další epizody (22)
Útěk z vězení (TV seriál)
Konec zabíjení (S04E22)
Směnný kurz (S04E21)
2008 Private Practice (TV seriál)
Worlds Apart (S02E10)
Know When to Fold (S02E09)
Crime and Punishment (S02E08)
další epizody (10)
2007 Private Practice (TV seriál)
In Which Dell Finds His Fight (S01E09)
In Which Cooper Finds a Port in His Storm (S01E08)
In Which Sam Gets Taken for a Ride (S01E07)
další epizody (9)
Chirurgové (TV seriál)
Odvrácená strana života 2/2 (S03E23)
Odvrácená strana života 1/2 (S03E22)
Útěk z vězení (TV seriál)
Sona (S02E22)
Fin del camino (S02E21)
Sladká Caroline (S02E19)
další epizody (8)
2006 Útěk z vězení (TV seriál)
Vražedné obklíčení (S02E13)
Spojení přerušit (S02E12)
Bolshoi Booze (S02E11)
další epizody (19)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj padlý idol (S05E21)
2005 Americký táta (TV seriál)
Star Trek (S02E08)
Médium (TV seriál)
In the Rough (S01E14)
Útěk z vězení (TV seriál)
Konec tunelu (S01E13)
Jeden z kola ven (S01E12)
Další do hry (S01E11)
další epizody (12)
2003 Las Vegas: Kasino (TV seriál)
The Lyon's Den (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Mercy (S04E14)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Breaking News (TV seriál)
Taxík (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Odpuštění (S08E17)
2000 Harvey Birdman, Attorney at Law (TV seriál)
1999 Turks (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Jak Finchová pokazila Vánoce (S06E09)
1998 Bůžek lásky (TV seriál)

Dokumentární

2004 Bandwagon

Režijní filmografie

TV seriály

2017 Imposters (TV seriál)
Ladies and Gentlemen, the Doctor Is In (S01E09)
2012 Private Practice (TV seriál)
The Letting Go (S05E17)
2011 Private Practice (TV seriál)
The Hardest Part (S04E18)

Tvůrcovská filmografie

Scenáristická filmografie

TV seriály

2018 Imposters (TV seriál)
Trouble Maybe (S02E02)
2017 Imposters (TV seriál)
Always Forward, Never Back (S01E10)
Is a Shark Good or Bad? (S01E05)
Cohen, Lenny Cohen. (S01E04)
další epizody (4)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace