foto

Sergej Loznica

  • nar. 5.9.1964 (54 let)
    Baranoviči, Bělorusko, Sovětský svaz
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sergej Loznica je vystudovaný matematik, který se v 90. letech přeorientoval na film. Už svými prvními výtvarně stylizovanými dokumenty se vyhoupl mezi přední evropské režiséry. Jeho kontemplativní snímky, pravidelně uváděné na karlovarském festivalu, citlivě a přesně nahmatávají esenci ruské krajiny (Krajina/Landschaft, 2003) i (u)strnulosti (Zastávka/Polustanok, 2000) či archetypální rovinu pracovních úkonů (Továrna/Fabrika, 2004).

Loznicovy dokumenty reflektují jak aktuální dění (Majdan, 2014), tak stěžejní momenty ruské historie (Blokáda/Blokada, 2006; Událost/Sobytije, 2015). V roce 2010 se režisér pustil i do hraného filmu. Jeho snímek Krotká (Krotkaya, 2017) byl stejně jako oba předchozí tituly Moje štěstí (Ščastje mojo, 2010) a V mlze (V tumaně, 2012) uveden v hlavní soutěžní sekci canneského festivalu.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Donbas
2017 Krotká

Dokumentární

2018 Den vítězství
2016 Austerlitz
2015 The Event
2003 Krajina

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2018 Den vítězství
2016 Austerlitz
2014 Majdan

Producentská filmografie

Dokumentární

2018 Den vítězství
2016 Austerlitz

Střihačská filmografie

Dokumentární

2018 Process

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace