foto

Jaden Smith

  • nar. 8.7.1998 (22 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Jaden Christopher Syre Smith se narodil 8. července roku 1998 v Kalifornii. Jeho otcem je úspěšný herec, raper a producent Will Smith a matkou herečka a tanečnice Jada Pinkett Smith. Má ještě o dva roky mladší sestru Willow Smith (Já, legenda), ze které se už také stala mladá herecká hvězda.

Osud jakoby Jadenovi předurčil hereckou kariéru a tak se nelze divit, že se před kameru postavil už ve svých pěti letech. Své první herecké krůčky absolvoval v televizním seriálu ALL OF US, který produkoval Will Smith. V roce 2006 vstoupil do světa filmu a to v úspěšném snímku ŠTĚSTÍ NA DOSAH, jenž byl natočen podle skutečné události. Příběh pojednává o vztahu mezi otcem a synem, kteří se nacházejí ve velmi tíživé finanční situaci. Zajímavostí je, že Jaden hraje ve filmu syna svému skutečnému otci, Willu Smithovi, který byl za tuto roli nominován na Oskara a film také spoluprodukoval. Hvězda mladého herce letí vzhůru závratnou rychlostí.

Poté, co se mihnul v americkém seriálu THE SUITE LIFE OF ZACK & CODY, přišla možnost zahrát si v remaku slavného sci-fi filmu z 50. let minulého století DEN, KDY SE ZASTAVILA ZEMĚ. Jaden zde ztvárnil postavu chlapce, který přišel o otce, je vychováván svou nevlastní matkou a spřátelí se s mimozemšťanem, který přiletěl zlikvidovat lidstvo. Ve snímku více než dostatečně sekunduje svým starším a zkušenějším hereckým kolegům Keanu Reevesovi a Jennifer Connelly.

V tomto roce budeme moci Jadena spatřit ve filmu AMULET, kde si zahraje se svou sestrou Willow Smith. Na rok 2010 je pak plánována premiéra remaku úspěšného filmu KARATE KID, ve kterém si střihne hlavní roli.

Marek "Mashak" Myšinský

Herecká filmografie

Filmy

2020 Impractical Jokers: The Movie
Life in a Year
The Karate Kid 2
2018 Skate Kitchen
2016 Brothers in Atlanta (TV film)
2013 Po zániku Země
2010 Karate Kid
2008 Den, kdy se zastavila Země
2006 Štěstí na dosah

TV seriály

2018 Neo Yokio (TV seriál)
Pink Christmas (E07)
2017 Neo Yokio (TV seriál)
I'm Starting to Think Neo Yokio's Not the Greatest City in the World (E06)
The Russians? Exactly, the Soviets. (E05)
Hamptons Water Magic (E04)
další epizody (6)
The Get Down (TV seriál)
Only from Exile Can We Come Home (E11)
The Beat Says, This Is the Way (E08)
Unfold Your Own Myth (E07)
2016 The Get Down (TV seriál)
Raise Your Words, Not Your Voice (E06)
You Have Wings, Learn To Fly (E05)
Forget Safety, Be Notorious (E04)
další epizody (6)
2005 Sladký život Zacka a Codyho (TV seriál)
2003 All of Us (TV seriál)

Dokumentární

2019 Will Smith's Bucket List (TV seriál)
2011 Justin Bieber: Never Say Never

Hudební videoklipy

2020 The Black Eyed Peas, J Balvin & Jaden Smith - RITMO (Remix) (hudební videoklip)
2018 Jaden Smith - Plastic (hudební videoklip)
Jaden Smith - The Passion (hudební videoklip)
Jaden Smith feat. Christian Rich - GHOST (hudební videoklip)
2017 Jaden Smith - Batman (hudební videoklip)
Jaden Smith - George Jeff (hudební videoklip)
Jaden Smith - Icon (hudební videoklip)
Jaden Smith - Watch Me (hudební videoklip)
2016 Jaden Smith - Fallen (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas feat. The World - #WHERESTHELOVE (hudební videoklip)
2015 Jaden Smith - 4 My 1 (hudební videoklip)
Jaden Smith - Scarface (hudební videoklip)
2013 Jaden Smith - Hello (hudební videoklip)
2012 Jaden Smith - Pumped Up Kicks (Like Me) (hudební videoklip)
Jaden Smith - Shakespeare (hudební videoklip)
Jaden Smith - The Coolest (hudební videoklip)
Jaden Smith feat. AcE & Willow Smith - Find You Somewhere (hudební videoklip)
2010 Justin Bieber feat. Jaden Smith - Never Say Never (hudební videoklip)
2002 Will Smith - Black Suits Comin' (Nod Ya Head) (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2016 2016 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2013 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2013 (TV pořad)
Skutečnost nebo kouzla (TV pořad)
2012 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2012 (TV pořad)
Večernij Urgant (TV pořad)
2011 Grammy Awards 2011 (TV pořad)
The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2007 The 79th Annual Academy Awards (TV pořad)
2003 Americký chopper (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

Hudební videoklipy

2016 Jaden Smith - Fallen (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(34)