foto

April L. Hernandez

  • nar. 31.1.1980 (39 let)
    Bronx, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

„Rodiče mě vychovávali tak, abych vždycky byla vůdcem a nikdy jen nekráčela ve stopách ostatních.“

April Lee Hernandez, americká herečka portorického původu, se narodila 31. ledna 1980 v newyorském Bronxu. Vyrůstala v blízkém okolí zdejšího bulváru Grand Concourse a chtěla se stát odbornicí na výživu, proto studovala na Hunter College právě s tímto zaměřením. Nakonec se ale, inspirovaná uměním Johna Leguizama ve filmu Mambo Mouth, rozhodla začít s herectvím.

Nejprve vystupovala jako divadelní komik, potom se objevila i v několika reklamách a později dokonce v seriálech jako PRÁVO A POŘÁDEK, 30 ROCK, JOHNY ZERO: ÚTVAR PRO ZVLÁŠTNÍ OBĚTI, SIX DEGREES a dalších. Její nejznámější televizní rolí se ale stala sestřička Inez v nekonečné POHOTOVOSTI, kterou představovala v letech 2005 a 2006. Vytoužená filmová kariéra April začala jako Reině ve snímku BIG WES z roku 2003 a nesměle pokračovala akčním dramatem RAP WAR ONE. Velký zlom ale přišel až s trhákem MEZI ŘÁDKY a rolí Evy Benitez, pro kterou, jak sama April říká, byla předurčena, protože mezi sebou a předlohou Mariou Reyes vidí nemalé podobnosti. Jejím nejnovějším počinem je zatím BLUE BLOOD z roku 2008, kde si zahraje po boku Johna Ortize.

S hercem Casparem Martinezem si založili vlastní produkční společnost Teapuesto Entertainment, také proto, že April tvrdí, že svět potřebuje více latinskoamerických scénáristů a producentů. Teď, když prý už „nějaké ty peníze“ vydělává, by si chtěla udělat velký výlet do karibské vlasti.

Jinak je April hodně výřečné povahy, ráda mluví, vaří tradiční portorická jídla a miluje tanec, především pak salsu. Obdivuje Jennifer Lopez, se kterou bývá často srovnávána, možná právě proto, že se obě považují se za hrdé Latinoameričanky. V osobním životě se April už pět let schází se stejným mužem, ale prý až nedávno si to znovu začala užívat. „Objevila jsem, jaké je to býti ženou teprve před pár lety,“ říká, „teď nosím upnuté džíny a divím se, že jsem ten pocit neznala dřív.“

Lucie "delaware" Kalousková

Herecká filmografie

Filmy

2013 Policajt na odpis
2012 Historie skupiny Future Folk
2008 Blue Blood (TV film)
2007 Mezi řádky
2004 Rap War One
2003 Big Wes

TV seriály

2016 Jak prosté (TV seriál)
Není nad skutečnou vraždu (S04E21)
2015 Stoupenci zla (TV seriál)
Na ráně (S03E03)
V úzkých (S03E02)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Otec má vždycky pravdu (S16E12)
2012 Lovci zločinců (TV seriál)
Dědictví (S01E12)
2011 East WillyB (TV seriál)
2010 Dexter (TV seriál)
Mladé a neklidné (S05E09)
Ber to (S05E08)
Uzavřený kruh (S05E07)
další epizody (8)
2009 Sestřička Jackie (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Zachraň mě (TV seriál)
Drink (S05E22)
2007 Studio 30 Rock (TV seriál)
Ve smokingu (S01E12)
2006 Six Degrees (TV seriál)
2005 Jonny Zero: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Slepá justice (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Neštěstí (S12E08)
Lidský štít (S12E07)
Dům snů (S12E06)
další epizody (6)
2004 Právo a pořádek (TV seriál)
Can I Get a Witness? (S14E16)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace