foto

Colin Egglesfield

  • nar. 9.2.1973 (45 let)
    Dearborn, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Colin Joseph Egglesfield narozený 9. února 1973 v Farmington Hills, Michigan, USA je americký herec a model. Je prostřední ze tří sourozenců, matka Kathleen je Irka a vlastní kavárnu, otec William je lékařem. Nejdříve chtěl jít ve šlépějích otce, ale pak se vzhlédl ve své starší sestře Kerry – herečce. Vyrůstal v katolické rodině a také absolvoval katolickou školu v Chicagu. Poté studoval na University of Iowa, kde získal bakalářský titul z biologie, v době studií si přivydělával modelingem. V modelingu začal díky přitažlivému sportovnímu vzhledu sklízet úspěchy, pracoval v Miláně, Paříži, New York City, kde předváděl modely předních návrhářů Versaceho, Laurena, Kleina nebo Armaniho.

Od modelingu bývá jen krůček k herectví a také Colin začal hostováním v seriálech ČARODĚJKY (1998); ZÁKON A POŘÁDEK (1990); GILMOROVA DĚVČATA (2000), od roku 2005 pokračoval rolí syna Ericy Kane v „mýdlové opeře“ ALL MY CHILDREN. Zobrazil mladého Williama Walkera v TV seriálu BRATŘI A SESTRY (2006) po boku Sally Field. V dalším seriálu MELROSE PLACE (2009) hrál kuchaře Auggie Kirkpatricka, ale jeho role byla posléze vyškrtnuta ze scénáře. Zahrál si také na broadwayském jevišti ve hře Pár správných chlapů. Nejnověji očaruje diváky jako okouzlující snoubenec Dex ve filmové adaptaci TVŮJ SNOUBENEC, MŮJ MILENEC (2011) po boku Kate Hudson. Aktuálně vstupuje do druhé sezóny mysteriózního seriálu RIZZOLI & ISLES (2010), kde má účinkovat ve třech epizodách.

Všestranně aktivní herec a model momentálně žije v Los Angeles. Vlastní kreativní oděvní společnost Shout Out! Clothing. Je rovněž zaníceným běžcem, absolvoval několik maratónů, které podporují dobročinné účely, např. léčbu dětské leukémie. Pravidelně působí jako externí lektor matematiky pro znevýhodněné studenty na střední škole v Manhattanu a rozvíjí školní vzdělanost v LA. V roce 2005 byl urostlý krasavec jmenován magazínem People jedním z nejvíce sexy mužů světa.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2018 Backtrace
Reprisal
The Middle of X
The Row
2017 Vesmír mezi námi
2015 Autumn Dreams (TV film)
Bachelors
Vice
Vražda v Mexiku (TV film)
2014 At the Devil's Door
2013 A Stranger in Paradise
Angie
2011 Nora Roberts: Vražedná nevinnost (TV film)
S tím nic nenaděláš
Tvůj snoubenec, můj milenec
2009 Pan Dokonalý
2006 Ztracen v oblacích
2005 Láska na inzerát
Upíři: Návrat
2004 12 dní hrůzy (TV film)
2002 Lost in Oz (TV film)

TV seriály

2018 Lucifer (TV seriál)
Quintessential Deckerstar (S03E23)
UnREAL (TV seriál)
Recurrent (S03E08)
2016 Lucifer (TV seriál)
Liar, Liar, Slutty Dress on Fire (S02E02)
Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
V rakvi (S07E11)
2014 Vzpomínky (TV seriál)
A Moveable Feast (S03E05)
2013 Laskavý dotek (TV seriál)
What Part of No? (S02E10)
Save a Horse, Ride a Cowboy (S02E09)
Heaven's Just a Sin Away (S02E08)
další epizody (10)
Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Soudce, porota a kat (S04E11)
2012 Laskavý dotek (TV seriál)
Past Is Prologue (S01E10)
Acting Up (S01E09)
Games People Play (S01E08)
další epizody (10)
2011 Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Ten hráč za nic nemůže (S02E05)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Závod (S01E10)
Bratři a sestry (TV seriál)
Duch minulosti I (S04E18)
2009 Melrose Place (TV seriál)
2005 Čarodějky (TV seriál)
Smrt jim sluší, část první (S07E21)
2004 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
Sean McNamara (S02E15)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Holky v bikinách, kluci na oprátce (S04E17)
2001 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Folly (S02E17)
2000 The $treet (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)

TV pořady

2012 The Jeff Probst Show (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace