foto

Joachim Trier

  • nar. 1.3.1974 (44 let)
    Kodaň, Dánsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Joachim Trier (1974, Kodaň) absolvoval Národní filmovou a televizní školu ve Velké Británii (2000). Renomé si získal jako tvůrce krátkých filmů. Tři z nich – Procter (2002), Pieta (2000) a Still (2000) – byly předvedeny na více než třiceti mezinárodních filmových festivalech a získaly řadu ocenění: nejvýznamnějšími z nich byly ceny Prix UIP a Kodak Short Film Bureau Award za nejlepší britský a evropský krátký film, které jeho Procter získal v roce 2002 na festivalu v Edinburgu. Kromě toho pracoval Trier jako režisér reklam ve Velké Británii a v Norsku u společnosti Moland Film AS. Snímek Repríza (2006) je jeho celovečerní debut, o pět let později Trier prokázal nesporný talent snímkem Oslo, 31. august.

48. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2017 Thelma
2015 Hlasitější než bomby
2011 Oslo, 31. august
2006 Repríza
2002 Procter
2001 Still
2000 Pietà

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Thelma
2015 Hlasitější než bomby
2011 Oslo, 31. august
2006 Repríza
2002 Procter
2001 Still
2000 Pietà

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(23)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace