foto

Michael Hofbauer

  • nar. 6.1.1964
    Praha, Československo
  • zem. 10.1.2013 (49 let)
    Praha, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pro film ho objevil přímo ve školních lavicích páté třídy Zdeněk Zelenka, když hledal dětské představitele pro film PÁNI KLUCI. Následovala plejáda klukovských postav, v drtivé převaze darebáků: ČEKÁNÍ NA DÉŠŤ, BRONTOSAURUS, ZAKÁZANÝ VÝLET, z nichž nejznámější je Otík ve dvou filmových verzích fantastického seriálu o panu Tau s názvem: POPLACH V OBLACÍCH a OD ZÍTŘKA NEČARUJI.

Po skončení devítiletky se vyučil prodavačem potravin, ale pokračoval dál v účinkování ve filmech. Výjimku mezi jeho uličnickými typy představuje ryze kladná role v dětské detektivce NEŘÍKEJ MI MAJORE. Vrcholem jeho herecké kariéry bylo ocenění Zlatý dudek, které získal za roli vůdce dětské party Osvalda v dětských komediích LUCIE, POSTRACH ULICE a ...A ZASE TA LUCIE.

Tomáš Tintěra si ho vybral za protagonistu své smutné komedie HELE, ON LETÍ, kde ztělesnil vyučeného obuvníka Andyho, jemuž se podařili uskutečnit sen o létání na rogallu, získat přízeň milované dívky a úspěšně složit přijímací zkoušky na školu. Kromě filmových ateriérů se seznámil se zákulisím ČST díky účinkování v tv. pořadech Barvínek a Plamínek, a především v seriálech PROFESOŘI ZA ŠKOLOU, TAJEMSTVÍ PROUTĚNÉHO KOŠÍKU, MY VŠICHNI ŠKOLOU POVINNÍ.

Později se objevil ve filmech TANKOVÝ PRAPOR a ŽELARY. Po vojně prodával v obchodě, uklízel v metru a od roku 1989 pracoval jako osvětlovač v Divadle na Vinohradech, kde občas hrál menší role. Bohužel, v lednu 2013, jen několik dnů po natočení 13.komnaty Michael Hofbauer zemřel.

Stanislav "Standey" Judas

Herecká filmografie

Filmy

2012 Ve stínu
2010 Škola princů (TV film)
2009 Normal
Svědomí Denisy Klánové (TV film)
3 sezóny v pekle
2007 Operace Silver A (TV film)
2006 Hezké chvilky bez záruky
2005 Nadměrné maličkosti: Loupežníci (TV film)
Zlá minuta (TV film)
2004 I ve smrti sami (TV film)
2003 Dědictví slečny Innocencie (TV film)
Město bez dechu (TV film)
Nezvěstný (TV film)
O svatební krajce (TV film)
Smrt pedofila (TV film)
Želary
2000 Podzimní zahrada (divadelní záznam)
1999 Veselé krvavé kuře
1991 Tankový prapor
Žabí princ
1990 Zvláštní bytosti
1987 Dům pro dva
1984 Hele, on letí!
Lucie, postrach ulice
1983 ...a zase ta Lucie!
Stav ztroskotání
1981 Hodina života
Neříkej mi majore!
Pozor, vizita!
1980 Hordubal
1979 Brontosaurus
1978 Čekání na déšť
Od zítřka nečaruji
Pan Tau a kouzelnice (TV film)
Pan Tau: A která je ta pravá? (TV film)
Pan Tau na pionýrském táboře (TV film)
Pan Tau: Noc v safari (TV film)
Pan Tau: Od zítřka nečaruji (TV film)
Poplach v oblacích
Stíhán a podezřelý
1977 Jak se točí Rozmarýny
Jen ho nechte, ať se bojí
Pan Tau: Lov na slona (TV film)
Pan Tau: Poplach v oblacích (TV film)
1975 Páni kluci
Profesoři za školou

TV seriály

2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Skokan (S03E09)
2005 Ulice (TV seriál)
2004 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2003 Strážce duší (TV seriál)
2001 Duch český (TV seriál)
2000 To jsem z toho jelen (TV seriál)
1990 Největší z Pierotů (TV seriál)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Bertillonáž (S01E03)
1988 Druhý dech (TV seriál)
1984 My všichni školou povinní (TV seriál)
Zvonění na časy (E13)
Návrat (E12)
Svátky klidu a míru (E10)
další epizody (9)
1980 Lucie, postrach ulice (TV seriál)
1977 Die Magermilchbande (TV seriál)
Tajemství proutěného košíku (TV seriál)
1969 Pan Tau (TV seriál)

Dokumentární

2013 13. komnata Michaela Hofbauera (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace