foto

Tereza Hirsch

  • nar. Německo

Biografie

Tereza Hirsch je režisérka, scenáristka a producentka. Narodila se německé matce a českému otci. Vyrůstala v Praze a filmová studia absolvovala na New York Film Academy v Los Angeles s magisterským diplomem. Díky svému nadání a rodinnému zázemí se Tereza domluví několika jazyky – plynně česky, německy a anglicky, a dále i francouzsky a španělsky.

Její režijní debut The Guilt List se dostal na více než 60 filmových festivalů po celém světě a vyhrál 16 cen, mimo jiné za nejlepší krátký film a nejlepší kameru na mezinárodním filmovém festivalu v Brazílii. Dále také spolupracovala na filmu Mammoth režiséra Ariela Hellera, který byl oceněn na studentských Oscarech 2017 a na reklamách (například pro Toyotu) nebo na hudebním klipu Feel Nothing kapely The Plot In You, který má více než 4,5 milionu zhlédnutí na YouTube. Nevyhýbá se ani české spolupráci, jak dokazuje její snímek Beyond Her Lens z roku 2019.

Tereza vlastní produkční společnost Hirsch Pictures v Los Angeles, kterou sama založila.

EvikBartik

Režijní filmografie

Filmy

2021 Rex Tremendae Majestatis
2019 Beyond Her Lens
2018 Blank Space
2016 The Guilt List

Hudební videoklipy

2020 Lucie Vondráčková - Milování (hudební videoklip)
Sani Baladi - 2 Glasses (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2016 The Guilt List

Kameramanská filmografie

Filmy

2018 Blank Space

Producentská filmografie

Hudební videoklipy

2020 Sani Baladi - 2 Glasses (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky