foto

Robert Knepper

  • nar. 8.7.1959 (58 let)
    Fremont, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Robert Knepper (celým jménem Robert Lyle Knepper) se narodil (1959) ve Freemontu, stát Ohio. Jeho otec byl veterinář a matka pracovala jako rekvizitářka v divadle. Díky ní se již jako malý poprvé setkává s divadlem ve Freemontu a začíná se zajímat o umění. V tomtéž divadle později po několik let pracuje a hraje ve vysokoškolských představeních. Poté v roce 1977 jde studovat dramatické umění na Northwestern University. Postupem času získává angažmá v Chicagu a později jeho divadelní kariera končí v New Yorku.

Od roku 1986 se dáva i na filmovou dráhu. A natáčí svůj první film That's Life! od Blakea Edwardse. Dále jsme ho mohli vidět v seriálech Star Trek: The Next Generation, Presidio Med, Kriminálka Miami, Carnivale a Prison Break (kde ztvárnil T-baga, jednu z hlavních postav), nebo ve filmech Zákon a pořádek, Dobrou noc a hodně štěstí, Rukojmí, Hitman a mnoho dalších. Rejstřík rolí tohoto výborného herce čítá přes 70 rolí. Jeho vizáž ho předurčuje k hraní převážně záporných rolí.

Nyní žije se svou ženou a synem v Los Angeles.

Milan "exitak" Dufek

Herecká filmografie

Filmy

2017 Badsville
2016 Fate
Hard Target 2
Jack Reacher: Nevracej se
2015 Cold Deck
Hunger Games: Síla vzdoru 2. část
The Hoarder
2014 Hunger Games: Síla vzdoru 1. část
Into the Americas
Mourning Hour, The
Ride
2013 Percy Jackson: Moře nestvůr
R.I.P.D. – URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů
2012 Cloclo
Seal Team 6: Dopadení Usámy bin Ládina (TV film)
2011 Poslední minuty na Zemi (TV film)
2010 Burning Daylight
2009 Prison Break: The Final Break (TV film)
2008 Den, kdy se zastavila Země
Kurýr 3
Turok: Son of Stone
2007 Hitman
Prison Break: The Road to Freedom (TV film)
2005 Dobrou noc a hodně štěstí
Rukojmí
2004 Mutant 3
2002 Drama v pensylvánském dole (TV film)
Swatters
Topa Topa Bluffs
2001 Lady in the Box
2000 Láska a sex
1999 Oheň nenávisti (TV film)
Únos v ráji (TV film)
1998 Na konci sil
Přízraky
Stringer, The
1997 You Are Here
1996 Dead of Night
Desert Breeze (TV film)
Jak zachránit prezidenta
MugShot
Voice from the Grave (TV film)
Všichni říkají: Miluji tě
1995 Scénář smrti
1994 Čas pravdy
Propuštění (TV film)
Suverén (TV film)
Under Heat
1993 Doorways (TV film)
Red Shoe Diaries 2: Double Dare
Zelda (TV film)
1992 Natankovat, najíst se a vyspat
1991 Kam tě den zavede
Perry Mason: Případ smrtící módy (TV film)
Session Man (TV film)
1990 Mladé pušky II
1989 Renegáti
1988 Hlásím svoji smrt
1987 Divoká věc
Láska nebeská
Police Story: The Freeway Killings (TV film)
1986 Takový je život

TV seriály

2017 iZombie (TV seriál)
Eat a Knievel (S03E08)
Eat, Pray, Liv (S03E03)
Heaven Just Got a Little Smoother (S03E01)
Ve jménu vlasti (TV seriál)
America First (S06E12)
The Flag House (S06E10)
Útěk z vězení (TV seriál)
Behind The Eyes (S05E09)
Potomstvo (S05E08)
Vínové moře (S05E07)
další epizody (9)
Městečko Twin Peaks (TV seriál)
Epizoda 17 (S03E17)
Epizoda 16 (S03E16)
Epizoda 13 (S03E13)
další epizody (6)
2016 iZombie (TV seriál)
The Whopper (S02E13)
2015 Hrdinové od Alama (TV seriál)
iZombie (TV seriál)
Max Wager (S02E06)
Zombie Bro (S02E02)
Public Morals (TV seriál)
Chicago P.D. (TV seriál)
A Little Devil Complex (S02E13)
Chicago Fire (TV seriál)
Three Bells (S03E13)
American Horror Story (TV seriál)
Room Service (S05E05)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Spravedlnost pro všechny (S05E18)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Den volna (S13E02)
2014 The Flash (TV seriál)
Power Outage (S01E07)
Arrow (TV seriál)
Čas smrti (S02E14)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Výpomoc (S04E13)
2013 Cult (TV seriál)
Černá listina (TV seriál)
The Courier (No. 85) (S01E05)
Mob City (TV seriál)
2011 Lovci lebek (TV seriál)
Shameless (TV seriál)
Frank Gallagher: Loving Husband, Devoted Father (S01E07)
Killer Carl (S01E06)
2010 Šerifové z Texasu (TV seriál)
Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Pomsta (S02E08)
Pro dobro všech (S02E07)
Patogen (S02E04)
další epizody (6)
Hrdinové (TV seriál)
Konec epochy (S04E19)
Zeď (S04E18)
Umění klamu (S04E17)
další epizody (7)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Odraz tužeb (S06E08)
2009 Hrdinové (TV seriál)
Pátá úroveň (S04E12)
Díkůvzdání (S04E11)
Strážce svého bratra (S04E10)
další epizody (12)
Útěk z vězení (TV seriál)
Konečně volní (S04E24)
Ta stará koule na řetězu (S04E23)
Konec zabíjení (S04E22)
další epizody (8)
2008 Útěk z vězení (TV seriál)
Florida (S04E16)
Pád ke dnu (S04E15)
Nově rozdané karty (S04E14)
další epizody (21)
2007 Útěk z vězení (TV seriál)
Hrubá síla (S03E08)
Poslední fotka - 2. část (S03E07)
Poslední fotka - 1. část (S03E06)
další epizody (16)
2006 Útěk z vězení (TV seriál)
Vražedné obklíčení (S02E13)
Bolshoi Booze (S02E11)
Rande (S02E10)
další epizody (20)
2005 Point Pleasant (TV seriál)
Útěk z vězení (TV seriál)
Konec tunelu (S01E13)
Jeden z kola ven (S01E12)
Další do hry (S01E11)
další epizody (10)
Carnivale (TV seriál)
Cestou do Damašku (S02E06)
Creed (S02E05)
Stará višňová alej (S02E04)
další epizody (6)
2004 Kriminálka Miami (TV seriál)
Závislost (S03E11)
2003 Carnivale (TV seriál)
A toho dne... (S01E12)
Den smrti (S01E11)
Stržen hněvem (S01E10)
další epizody (7)
2002 Nemocnice Presidio (TV seriál)
Pronásledovaný (TV seriál)
2001 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Zloději (TV seriál)
Ženy klanu Kennedyů (TV seriál)
1999 Krutá říše (TV seriál)
Strange World (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
Star Trek: Voyager (TV seriál)
Dračí zuby (S06E07)
1998 Lovec z podsvětí (TV seriál)
Sedm dní (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Strážcem bratra svého (S04E16)
1997 Brutální Nikita (TV seriál)
Návštěvník (TV seriál)
1996 Policie z New Orleans (TV seriál)
Případ pro Sam (TV seriál)
1995 Central Park West (TV seriál)
Pointman (TV seriál)
Zprávy z New Yorku (TV seriál)
1993 South Beach (TV seriál)
1992 Deníky červených střevíčků (TV seriál)
Tequila a Bonetti (TV seriál)
1991 Civil Wars (TV seriál)
1990 E.A.R.T.H. Force (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
1989 Gideon Oliver (TV seriál)
1988 China Beach (TV seriál)
1987 Četa v akci (TV seriál)
Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Oáza (S01E10)
1985 Pásmo soumraku (TV seriál)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)
1978 The Paper Chase (TV seriál)

Dokumentární

2016 Pátrání po Rockym II
2006 Making of 'Prison Break'

TV pořady

2002 Eigo de shabera-night (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Kiefer Sutherland - Shirley Jean (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace