foto

Alfonso Freeman

  • nar. 13.9.1959 (60 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Alfonso Freeman Rene sr. Se narodil 13. září 1959 v Los Angeles v USA. Navštěvoval Marion Anderson School a později Compton high School, kterou ukončil v roce 1977.

Jak už je z příjmení patrné, je synem slavného herce Morgana Freemana. Začal se objevovat na obrazovce v polovině devadesátých let. Mimo filmu se objevuje také v divadelním světě a zpívá. Jeho filmový debut byl ve filmu BOPHA! Poté se objevuje v takových filmech jako jsou například VYKOUPENÍ Z VĚZNICE SHAWSHANK, SEDM nebo komedie NEŽ SI PRO NÁS PŘIJDE s Jackem Nicholsonem a jeho otcem Morganem Freemanem, se kterým hraje i ve filmu Sedm a Vykoupení z věznice Shawshank. Hrál i seriálech.

Alfonso se oženil s Cynthií Gafford poprvé v roce 1982 a zplodil s ní tři syny kteří se jmenují Alfonso Réne II, Joshua a Caleb Donova Lee. S manželkou se rozvedl v roce 1989 a v roce 1994 se znovu vzali.

Jakub "2060" Hrnčíř

Herecká filmografie

Filmy

2017 Shattered
2016 Shannon Street: Echoes Under a Blood Red Moon - vyp.
2013 Life of a King
The Retrieval
2012 Bad Blood... the Hunger
2010 The Invited
2009 Double Duty
2007 Lord Help Us
Než si pro nás přijde
2006 Za deset dvanáct
2005 Central Booking (TV film)
2001 Frost: Portrét upíra
2000 Sestřička Betty
SharkTank Redemption, The
1998 Burn
1995 Sedm
1994 Vykoupení z věznice Shawshank
1993 Bopha!

TV seriály

2017 Death's Door (TV seriál)
2010 Dark Blue (TV seriál)
Liar's Poker (S02E02)
2009 Policajti z L. A. (TV seriál)
Two Gangs (S01E05)
Posel ztracených duší (TV seriál)
The Book of Changes (S04E23)
2006 Robot Chicken (TV seriál)
Drippy Pony (S02E17)
The Munnery (S02E12)
2004 JAG (TV seriál)
Návrat domů (S09E21)
2001 Pohotovost (TV seriál)
Běsnění (S07E22)
2000 Západní křídlo (TV seriál)
The Midterms (S02E03)
1999 Horká stopa L.A. (TV seriál)
Providence (TV seriál)
1997 Advokáti (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky