foto

Ron Underwood

  • nar. 6.11.1953 (65 let)
    Glendale, California, USA

Biografie

Ronald Brian Underwood se narodil v Kalifornii, v městě Glendale, roku 1953. Není to jen filmový režisér, ale také scénarista, producent i střihač.

Ron Underwood vystudoval "University of Southern California Film School", ale filmy začal natáčet už v páté třídě. Ještě jako teenager získal "Eastman Kodak Filmmaking Award". Po absolutoriu USC Underwood ještě studoval na "American Film Institute" a svou profesionální kariéru pak začal jako režisér vzdělávacích filmů, kterých natočil 100. Potom se jeho pozornost zaměřila na dětské televizní formáty. Jeho "The Mouse and the Motorcycle" získal "Peabody Award".

Jeho první debut odstartoval sci-fi film CHVĚNÍ (1990) s Kevinem Baconem a Fredem Wardem. Následovala další komedie DOBRODRUZI Z VELKOMĚSTA (1991) s Billy Crystalem a Jackem Palancem, který získal Oscara za nejlepšího herce ve vedlejší roli. Ron Underwood je také režisérem hořkosladké komedie SRDCE A DUŠE (1993), kde hrál mimo jiné i Robert Downey Jr.. Poté režíroval romantickou komedii BEZ ŘEČI (1994) v hlavní roli s Michaelem Keatonem. Další jeho režisérský kousek byl VELKÝ JOE (1998), který získal nominaci na cenu Emmy, a kde si zahrála slavná Charlize Theron. V roce 2002 natočil film PLUTO NASH, který ale velkých úspěchů nedosáhl. Ve stejném roce se podílel na režírování známého seriálu MŮJ PŘÍTEL MONK. Po dobu čtyř roků přicházely nevýrazné snímky, kde stojí za zmínku snad jen film JAK UKRÁST SINATRU, který ale dostal nálepku "průměrný" film.

Poté začal přecházet na seriály. V roce 2007 se účastnil režírování komediálního seriálu ĎÁBLŮV SLUHA, který byl pro lidi milé překvapení. V roce 2008 se podílel na seriálu z právnického prostředí ELI STONE. V roce 2010 stojí za zmínění jen seriál HAPPY TOWN, na kterém také zanechal svůj režiserský potenciál.

Jan "SallyZen" Salač

Režijní filmografie

Filmy

2011 Unesený detektiv (TV film)
2009 Santova dcera 2: Nejisté Vánoce (TV film)
2007 Vánoční únos (TV film)
2006 Santa Baby (TV film)
Vánoce bez Santy (TV film)
2005 V jednom kole
2004 Jak jsme vyrůstali (TV film)
2003 Jak ukrást Sinatru
2002 Pluto Nash
1998 Velký Joe
1994 Bez řečí
1993 Srdce a duše
1991 Dobrodruzi z velkoměsta
1990 Chvění
1988 Runaway Ralph (TV film)
1986 Mouse and the Motorcycle, The (TV film)

TV seriály

2019 MacGyver (TV seriál)
Fence + Suitcase + Americium-241 (S03E12)
2018 Magnum P.I. (TV seriál)
The Ties That Bind (S01E09)
Dobrý boj (TV seriál)
Day 485 (S02E12)
Day 429 (S02E04)
MacGyver (TV seriál)
Mac + Jack (S02E12)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Is This Henry Mills? (S07E20)
Breadcrumbs (S07E16)
Havaj 5-0 (TV seriál)
A'ohe kio pohaku nalo i ke alo pali (S09E04)
2017 Dobrý boj (TV seriál)
Stoppable: Requiem for an Airdate (S01E05)
Bylo, nebylo (TV seriál)
The Garden of Forking Paths (S07E03)
Píseň ve tvém srdci (S06E20)
Špatný příklad (S06E13)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Letecké závody (S08E08)
2016 Dead of Summer (TV seriál)
Barney Rubble Eyes (E02)
No Tomorrow (TV seriál)
No Regrets (E05)
Quantico (TV seriál)
Drive (S01E20)
Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Bouncing Back (S03E11)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Škoda, že tu nejsi (S06E10)
Hořký konec (S06E02)
Fénix (S05E20)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Dům hrůzy (S07E06)
2015 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Devils You Know (S03E04)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Černá labuť (S05E01)
Matka (S04E21)
Skvělý plán (S04E17)
Chirurgové (TV seriál)
Mohla jsem jenom plakat (S11E11)
2014 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
A Fractured House (S02E06)
Mistresses (TV seriál)
An Affair to Surrender (S02E08)
Why Do Fools Fall in Love? (S02E07)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Ledová bariéra (S04E02)
Sněhurka na útěku (S03E21)
Chirurgové (TV seriál)
Skrývej svou lásku (S10E14)
2013 Bylo, nebylo (TV seriál)
Nová Země Nezemě (S03E10)
Ztracená dívka (S03E02)
Chirurgové (TV seriál)
Začít od začátku (S09E10)
2012 Skandál (TV seriál)
Hunting Season (S02E03)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Do hlubin (S02E08)
Přistižen při činu (S01E15)
Harry's Law (TV seriál)
The Whole Truth (S02E21)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Means & Ends (S06E12)
Chirurgové (TV seriál)
Dívka beze jména (S08E20)
Najednou (S08E10)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Nikdo není svatý (S08E12)
2011 Harry's Law (TV seriál)
American Girl (S02E07)
2010 Happy Town (TV seriál)
Questions and Antlers (E06)
Superkočky (TV seriál)
Taková nenormální rodinka (TV seriál)
No Ordinary Vigilante (E04)
Castle na zabití (TV seriál)
Na nože (S02E22)
Hrdinové (TV seriál)
Na této skále (S04E13)
2009 V těle boubelky (TV seriál)
Ďáblův sluha (TV seriál)
My Brother's Reaper (S02E10)
Dirty Sexy Mongol (S02E02)
2008 Eli Stone (TV seriál)
The Secret Life of the American Teenager (TV seriál)
2007 Ďáblův sluha (TV seriál)
Magic (S01E04)
2005 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Tlustej zadek (S02E08)
2004 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Změna je život (S01E04)
2003 Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk jde do divadla (S02E06)
Pan Monk jede do Mexika (S02E02)
1977 ABC Weekend Specials (TV seriál)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2013 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace