Reklama

Reklama

Karel Kovář

Karel Kovář

nar. 11.09.1996 (27 let)
Pardubice, Pardubice, Pardubický kraj, Česko

Biografie

Karel Kovář je známý především jako Kovy. Vyrostl v Pardubicích. V roce 2016, poté co odmaturoval na pardubickém Gymnáziu Dašická, se přestěhoval do Prahy. V témže roce nastoupil na Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy, kde začal studovat obor marketinkové komunikace a PR. Po třech letech však studium ukončil.

Karel Kovář se živí jako YouTuber a influencer. První YouTube kanál si založil s kamarádem 16. června 2012. Tento kanál dostal jméno Gameballcz a byla na něm let's play videa her jako Minecraft, Mafia II nebo The Sims 4. V průběhu let Kovy začal na tento kanál nahrávat spíše videa, ve kterých parodoval známé osobnosti či pořady. Dnes mezi nejznámější parodie patří například parodie seriálu Prasátko Peppa, kuchařských pořadů Ládi Hrušky či vědomostní soutěže AZ-kvíz.

5. ledna 2014 Karel založil jeho druhý YouTube kanál s názvem Kovy. Na tento kanál přidával hlavně cestovatelské vlogy – například z Japonska, USA či Ruska. Následně na tento kanál každou neděli přidával videa s názvem „Kovineděle“. Jedná se o tematické vlogy na různá aktuální témata.

V roce 2014 založil další kanál „Nejlepší okamžiky“ a o 3 roky později kanál „Call Me Charlie“. Ani jeden z kanálů se ale neuchytil, a tak jsou dnes již neaktivní.

Za svou tvorbu získal v letech 2016 a 2017 cenu Czech Blog Awards za nejlepšího videoblogera roku, a v roce 2018 Czech Social Award ve stejné kategorii.

Od roku 2019 se věnuje i kariéře influencera. Od září téhož roku nahrává s Terezou Salte podcast „Linka“. V témže roce se objevil v taneční soutěži StarDance aneb když hvězdy tančí, kde tančil s Veronikou Liškovou. V roce 2020 měl na ČT2 premiéru dokument Kovy řeší dějiny, kde Kovy řešil výuku moderních dějin na školách.

Kovy má na svém nejúspěšnějším kanále přes 800 tisíc odběratelů a jeho parodie na píseň „Despacito“ přesáhla 12 milionů zhlédnutí.

Kovy žije v Praze a jeho partnerem je Miroslav Romaniv.

Šárka "sarkak_" Konopiská

Související novinky

Herec

Seriály
2017

Kancelář Blaník

 

??? Na Hrad !!! (S05E14)

Dokumentární
2020

Kovy řeší dějiny (TV film)

2017

Nejsledovanější

Hudební videoklipy
2022

Mirai: Vedle tebe usínám

2020

Mirai ft. Nikol Štíbrová: Dej si roušku

Koncerty
2021

A přece se učí!

Host

Režisér

Pořady
2014

Kovy

Scenárista

Pořady
2014

Kovy

Kameraman

Pořady
2014

Kovy

Související novinky

Ovládací panel

Fanklub

(6)

Reklama

Reklama