foto

Justin Roiland

  • nar. 21.2.1980 (39 let)
    Stockton, California, USA

Zajímavosti o tvůrci (4)

  • Rick a Morty (TV seriál) (2013)

    - Tvůrce seriálu Justin Roiland kvůli autentičnosti dabingu postavy alkoholika Ricka pije alkohol i během dabování, což mnohdy končí i samotnou opilostí. (vyfuk)

  • Rick a Morty (TV seriál) (2013)

    - Seriál je inspirován krátkým animákem The Real Animated Adventures of Doc and Mharti (2006), který se promítal na festivalu Channy Awards v roce 2006. Vytvořil jej Justin Roiland, kterému se později podařilo prosadit právě Ricka a Mortyho na televizních obrazovkách. (BlazeTomorow)

  • Rick a Morty (TV seriál) (2013)

    - Podle Justina Roilanda je Rick pansexuál. Což znamená, že mu nevadí mít sex s kýmkoliv bez ohledu na pohlaví. (Hedy)

  • Rick a Morty (TV seriál) (2013)

    - Justin Roiland původně chtěl, aby jedna epizoda Rick and Morty měla 11 minut. Lidé z televizního kanálu Adult Swim však tvůrce přesvědčili k delšímu formátu. (Firebug)

Herecká filmografie

Filmy

2019 Invader ZIM: Enter the Florpus (TV film)
2015 Krampus: Táhni k čertu
2013 The Animated Tales of GWAR
2011 Fred & Vinnie
2006 The Real Animated Adventures of Doc and Mharti (TV film)
2004 Channel 101 (TV film)

TV seriály

2020 Solar Opposites (TV seriál)
Episode 8 (E08)
Episode 7 (E07)
Episode 6 (E06)
další epizody (8)
Rick a Morty (TV seriál)
Epizoda 10 (S04E10)
Epizoda 9 (S04E09)
Epizoda 8 (S04E08)
další epizody (5)
2019 Rick a Morty (TV seriál)
Rattlestar Ricklactica (S04E05)
Claw and Hoarder: Special Ricktim's Morty (S04E04)
One Crew Over the Crewcoo's Morty (S04E03)
další epizody (5)
2018 Čas na dobrodružství (TV seriál)
Come Along With Me (S10E13)
Robot Chicken (TV seriál)
3 2 1 2 333, 222, 3... 66? (S09E07)
2017 Rick a Morty (TV seriál)
The Rickchurian Mortydate (S03E10)
The ABC's of Beth (S03E09)
Morty's Mind Blowers (S03E08)
další epizody (10)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Elements Part 7: Hero Heart (S09E08)
Elements Part 1: Skyhooks (S09E02)
2016 Hot Streets (TV seriál)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Normal Man (S07E33)
2015 Pig Goat Banana Cricket (TV seriál)
Rick a Morty (TV seriál)
The Wedding Squanchers (S02E10)
Look Who's Purging Now (S02E09)
Interdimensional Cable 2: Tempting Fate (S02E08)
další epizody (10)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
The Mountain (S06E28)
Zpátky do školy (TV seriál)
Emocionální důsledky televizního vysílání (S06E13)
Simpsonovi (TV seriál)
Matleti ze Springfieldu (S26E22)
2014 Rick a Morty (TV seriál)
Ricksy Business (S01E11)
Close Rick-counters of the Rick Kind (S01E10)
Something Ricked This Way Comes (S01E09)
další epizody (8)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Lemonhope, Part 2 (S05E51)
Lemonhope, Part 1 (S05E50)
2013 Out There (TV seriál)
Rick a Morty (TV seriál)
Anatomy Park (S01E03)
Lawnmower Dog (S01E02)
Pilot (S01E01)
Městečko Záhad (TV seriál)
Gideonův úsvit (S01E20)
Země před prasátky (S01E18)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Too Old (S05E31)
Ještě dalších pět krátkých šplechtů (S05E24)
All Your Fault (S05E09)
další epizody (4)
2012 Městečko Záhad (TV seriál)
Časoprostorový vepř (S01E09)
Příšera z jezera (S01E02)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Tvůj výtvor (S04E20)
2011 Čas na dobrodružství (TV seriál)
Too Young (S03E05)
2010 Rybičky (TV seriál)
Strejda děda (TV seriál)
The Sarah Silverman Program. (TV seriál)
Just Breve (S03E08)
Smellin' of Troy (S03E05)
Nightmayor (S03E04)
2008 Water and Power (TV seriál)
The Sarah Silverman Program. (TV seriál)
Vow Wow (S02E16)
Patriot Tact (S02E10)
The Mongolian Beef (S02E08)
2007 The Sarah Silverman Program. (TV seriál)
Face Wars (S02E03)
Bored of the Rings (S02E01)
2005 Yacht Rock (TV seriál)
2004 Cheap Seats: Without Ron Parker (TV seriál)
Laser Fart (TV seriál)
2000 Aqua Teen Hunger Force (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2006 The Real Animated Adventures of Doc and Mharti (TV film)

TV seriály

2017 Mystery Science Theater 3000: The Return (TV seriál)
Rick a Morty (TV seriál)
Morty's Mind Blowers (S03E08)
2015 Rick a Morty (TV seriál)
Look Who's Purging Now (S02E09)
Interdimensional Cable 2: Tempting Fate (S02E08)
2014 Rick a Morty (TV seriál)
Rixty Minutes (S01E08)
Rick Potion #9 (S01E06)
2013 Rick a Morty (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2010 Rybičky (TV seriál)
2007 Reportéři (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2006 The Real Animated Adventures of Doc and Mharti (TV film)
2004 Channel 101 (TV film)

TV seriály

2013 Rick a Morty (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2007 Reportéři (TV seriál)

Producentská filmografie

Střihačská filmografie

TV seriály

2013 Rick a Morty (TV seriál)
Pilot (S01E01)

Tvůrcovská filmografie

Host

TV pořady

2018 Hilarity for Charity (TV pořad)

Fanoušci tvůrce