foto

Angela Lindvall

  • nar. 14.1.1979 (41 let)
    Midwest City, Oklahoma, USA

Biografie

Angela Lindvall je americká modelka a občasná herečka. Objevila se v několika celovečerních filmech, jako třeba v akční komedii KISS KISS BANG BANG /2005/ s Robertem Downeym Jr. v hlavní roli nebo v krimi komedii SMALL APARTMENTS /2010/. Byla hostem módní reality show PROJECT RUNAWAY: ALL STARS /2012/.

Lindvall se narodila v Midwest City v Oklahomě, rodičům Randallovi Lindvallovi-lékárníkovi a matce Lauře Rasdall-lékařské technoložce. Vyrůstala v Lee's Summitu v Missouri a navštěvovala tamější střední školu. V teenagerském věku vyrostla do modelingové výšky a jejín starší sestra a přátelé ji doporučili zkusit modeling ačkoliv modelkou chtěla být její právě starší sestra Michelle. Při účasti na místní módní přehlídce v Kansas City si ji ve věku 14 let všimnul hledač talentů a podepsal s ní kontrakt se společností IMG.

Lindvall se následně objevila na obálkách mnoha módních časopisů jako Elle, Harper's Bazaar, Marie Claire, Vogue aj. Vystupovala pro mnoho slavných módních značek jako třeba Victoria's Secret, Calvin Klein, Christian Dior, Versace, Prada, DKNY, Louis Vitton aj. Mimo módní mola natočila reklamy pro H&M, The GAP a Victoria's Secret. V sezóně jaro/léto 2007 byla tváří španělského luxusního obchodu Zara. Fotila i pro časopis Sports Illustrated Swimsuit Issue.

Lindvall je zapálenou environmentalistkou a zakladatelkou a prezidentkou organizace Collage Foundation, která pořádá přednášky a osvětu pro mladé lidi v oblasti udržitelnosti zdrojů apod. V roce 2010 opustila modelingovou společnost IMG a podepsala kontrakt s Women Management. Obnovila dále kontrakt s Jimmym Chooem a stala se tváří značky John Hardy.

Jako herečka se Lindvall objevila ve filmu Romana Coppoly CQ /2001/ v roli filmové hvězdy Valentine/Dragonfly, dále v hororu MURDER WORLD /2009/, ve kterém hrála po boku herečky Scout Taylor-Compton a vedlejší roli blondýny v Mercedesu ztvárnila v dramatu SOMEWHERE /2010/, režisérky Sofie Coppolly. Ve vedlejší roli Katie se objevila v jejím zatím posledním filmu-rodinném westernu OUR WILD HEARTS /2013/. Pro módní značku DKNY natočila propagační filmy "New York Stories" /2003/ a "DKNY Road Stories" /2004/. V roce 2011 se objevila v politicko-soudním seriálu HAWAII FIVE-0 /2010-současnost 2014/.

Byla vdaná za jihoafrického potápěče Williama Edwardse, kterého potkala v roce 2001 na dovolené na ostrově Tortola na Britských Virginských ostrovech. Spolu mají syny Williama Dakotu /2002/ a Sebastiana /2005/. Pár se nicméně rozešel v červnu 2006.

Lindvall je starší sestrou modelky Audrey Lindvall, která zemřela při nehodě v Lee's Summitu, kdy ji při jízdě na kole srazila cisterna s palivem.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2017 Double Dutchess: Seeing Double, the Visual Experience
2013 Our Wild Hearts (TV film)
2012 Prozření Charlieho Swana III
2009 Life Blood
2005 Kiss Kiss Bang Bang
2004 DKNY Road Stories
2001 CQ

TV seriály

2011 Havaj 5-0 (TV seriál)
Ztracená dcera (S01E22)

Hudební videoklipy

2016 Fergie - M.I.L.F. $ (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2012 Project Runway All Stars (TV pořad)
2007 The Victoria's Secret Fashion Show (TV pořad)
2006 The Victoria's Secret Fashion Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky