foto

Eric Bana

  • nar. 9.8.1968 (49 let)
    Melbourne, Victoria, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Eric Bana se narodil 9. sprna 1968 v Melbourne německé matce a chorvatskému otci. Živil se jako barman. Často však vystupoval v ostatních podnicích jako bavič. Jeho talentu si všimla i jedna australská televize, která jej zprvu obsadila do zábavného pořadu FULL FRONTAL. Získal si takový obdiv, že dostal vlastní pořad s názvem THE ERIC BANA SHOW LIVE.

Svůj filmový debut si odbyl ve filmu DRSŇÁK CHOPPER, kde si zahrál "slavného" australského vraha Marka "Choppera" Reada. I přes to, že do té doby působil jako komik byl jeho výkon oceněn.

V Hollywoodu mu pomohl prosadit režisér Ridley Scott, který mu dal jednu z hlavních rolí své válečné řeže ČERNÝ JESTŘÁB SESTŘELEN, kde si Eric zahrál velitele jednotky Delta Force seržanta Hoota. Jeho největší rolí se měla stát filmová adaptace komiksu HULK v režii Anga Leeho. Hulk bohužel nesplnil očekávání jak kritiky, tak i producentů. Jednu rybek namluvil i v pixarovském podmořském dobrodružství HLEDÁ SE NEMO. Roli ne nepodobnou té z Černého jestřába si zahrál ve filmu TROJA režiséra Wolfganga Petersena. Film v poměru ke svému 200-milionovému rozpočtu příliš neuspěl, ale i přesto Eric svým výkonem oslnil. Jeho postava Hectora zastínila i Achila v podání Brada Pitta.

Na svou "velkou" roli si tedy bude muset chvíli počkat. Ale má jednu vlastnost, která se cení. Dokáže "zapřít sebe sama", když jako komik vzal roli vraha, nebo jako odpůrce zbraní střílel povstalce v somálském Mogadishu.

Jiří "Isherwood" Valášek

Herecká filmografie

Filmy

2018 By Virtue Fall
2017 Král Artuš: Legenda o meči
2016 Do posledního dechu
Special Correspondents
The Secret Scripture
2014 Chraň nás od zlého
2013 Na život a na smrt
Uzavřený kruh
2012 Chladnokrevný
2011 Hanna
2009 Komici
Mary a Max
Star Trek
Zakletý v čase
2008 Králova přízeň
2007 Romulus, můj otec
Štěstí ve hře
2005 Mnichov
2004 Troja
2003 Hledá se Nemo
Hulk
2002 Nugget
2001 Černý jestřáb sestřelen
2000 Drsňák Chopper
1997 Můj dům, můj hrad
1996 Eric (TV film)

TV seriály

2000 Something in the Air (TV seriál)
1997 Eric (TV seriál)
Eric Bana Show Live, The (TV seriál)
1993 Full Frontal (TV seriál)

Dokumentární

2009 Love the Beast
Star Trek: Aliens
Star Trek: A New Vision
Star Trek: Ben Burtt & the Sounds of Star Trek
Star Trek: Casting
Star Trek: Gag Reel
Star Trek: Gene Rodenberry's Vision
Star Trek: Planets
Star Trek: Props & Costumes
Star Trek: Score
Star Trek: Starships
Star Trek: To Boldly Go
2005 Troy: From Ruins to Reality
Troy: In the Thick of Battle
2004 Making of 'Troy', The (TV film)
Troy: The Passion of Helen (TV film)
2003 Making of 'Hulk', The
2002 The Essence of Combat: Making 'Black Hawk Down'

TV pořady

2007 The 2007 Australian Film Institute Awards (TV pořad)
Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
2006 78. Annual Academy Awards (TV pořad)
2004 Tavis Smiley (TV pořad)
2003 4Pop (TV pořad)
2000 Rove Live (TV pořad)
1990 Tonight Live with Steve Vizard (TV pořad)
1971 Film '72 (TV pořad)

Režijní filmografie

Dokumentární

2009 Love the Beast

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(365)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace