foto

Panos Koutras

  • nar. Atény, Řecko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Panos H. Koutras (Athény) studoval na London International Film School a následně na pařížské Sorbonně. V letech 1985 až 1995 žil v Paříži a Londýně a natočil několik krátkých filmů, jež byly uvedeny na nejrůznějších festivalech, například na filmovém festivalu v Londýně a Festivalu středomořských filmů, kde jeho krátký snímek The Fall and Rise of Lydia Von Burer získal první cenu. V roce 1995 založil společnost 100% Synthetic Films a začal pracovat na svém celovečerním debutu Útok obrovské musaky (Epithesi tou jigantieou mousaka, 2000). Jeho další film Skutečný život (Alithini zoi, 2004) se velmi líbil řeckým kritikům (získal Národní cenu kritiků za rok 2004) a byl uveden na MFF v Torontu. Snímek Strella, který měl premiéru na 59. ročníku Berlinale (v sekci Panorama), je jeho třetí film.

46. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2014 Xenia
2009 Strella
2004 Skutečný život
1999 Epithesi tou gigantiaiou mousaka, I

TV seriály

2007 Fila ton vatraho sou (TV seriál)
2006 Mono esy (TV seriál)
2005 Limni ton stenagmon (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Xenia
2009 Strella

Herecká filmografie

Filmy

1998 Chtes to apoyevma

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace