Reklama

Reklama

Alla Nazimova

Alla Nazimova

nar. 22.05.1879
Jalta, Krym, Ruské impérium

zem. 13.07.1945 (66 let)
Los Angeles, California, USA

Biografie (1)

Alla, rodným jménem Miriam Edez Adelaida Leventon, se narodila v Jaltě v tehdejším Ruském impériu (dnes patří k Ukrajině). Byla filmovou i divadelní herečkou, scénáristkou a filmovou producentkou, kterou filmový svět znal také pod jménem Alia Nasimoff. Narodila se jako jedno ze tří dětí do rodiny židovského původu, Yakovu Leventonovi a Sonyi Horowitzové. Vyrůstala v dysfunkční rodině a poté, co se její rodiče rozešli, pendlovala mezi internátní školou, pěstounskou… (více)

Zajímavosti (2)

Salome (1923)

  • Snímek byl sice na několika soukromých předváděčkách pro vybrané a převážně homosexuální publikum v New Yorku a Kalifornii přijat s nadšením, platící diváci a recenzenti ho ale vypískali. Thomas Craven v deníku The New Republic o Salomé napsal, že v životě neviděl něco tak neuvěřitelně ubohého, trapného a hloupého. "Ať se snaží sebevíc, Nazimová není ani trochu svůdná.. jen pyšně pohazuje hlavou, v jednom kuse se pitvoří a zlomyslně koulí očima. Smrtelný jed sexu, který prostupuje Wildeovým dramatem v jemných, inteligentních náznacích, ztrácí sílu v okamžiku, kdy se na plátně objeví její dětinská postava." (Zdroj: kniha Sapfo v Hollywoodu – Greta Garbo, Marlene Dietrich aneb lesbické aférky slavných, autor: Diana McLellan). (Pavlínka9)

War Brides (1916)

  • Režisér Herbert Brenon se rozhodl, že herečce Alle Nazimove vyplatí štědrý honorář ve výši třiceti tisíc dolarů za třicet natáčecích dní a dalších tisíc dolarů za každý den, o který by se natáčení protáhlo - splatných denně. (Zdroj: kniha Sapfo v Hollywoodu – Greta Garbo, Marlene Dietrich aneb lesbické aférky slavných, autor: Diana McLellan) (Pavlínka9)

Galerie (46)

Reklama

Herečka

Režisérka

Filmy
1918

Eye for Eye

Reklama

Reklama