foto

Gene Simmons

  • nar. 25.8.1949 (68 let)
    Tirat Karmel, Izrael
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký hudebník, zpěvák, herec a podnikatel Gene Simmons (rodným jménem Chaim Witz) strávil první léta života v Izraeli. Jeho otec byl tesař, matka pracovala v domácnosti. V osmi letech s ní emigroval do USA, usadili se v New Yorku. Otec rodinu opustil, když byly malému Chaimovi tři roky. V Americe si Chaim změnil jméno na Gene Klein a později Gene Simmons.

Svou hudební kariéru začal koncem šedesátých let, kdy se jako baskytarista přidal ke kapele Lynx, brzy přejmenované na The Missing Links. Tou dobou se živil všelijak, mj. taxikařením nebo prodáváním komiksů. Kapela se ale brzy rozpadla a Gene posléze vystřídal několik dalších uskupení, až se nakonec roku 1970 připojil ke kapele Wicked Lester. Tam potkal kytaristu Paula Stanleyho (vl. jménem Stanley Eisen) a společně začali skupinu přetvářet podle svých představ. Jejich spoluhráčí s nimi ale nesouhlasili a Gene a Paul se rozhodli založit vlastní kapelu. Přijali bubeníka Petera Crisse (vl. jménem Peter Criscoula) a kytaristu Ace Frehleyho (vl. jménem Paul Frehley) a dali si jméno KISS. Kapela se v průběhu sedmdesátých let stala jednou z nejúspěšnějších v USA a Gene byl jednak hvězdou první velikosti, jednak manažerem a hlavou marketingové mašinerie, která vydělávala desítky milionů dolarů ročně.

Když ale začátkem osmdesátých let po odchodu Crisse a Frehleyho začala sláva KISS upadat, Simmons dočasně přenechal vůdčí postavení v kapele Stanleymu a sám se vrhnul na filmovou dráhu. Jeho prvním filmem byl thriller ÚTĚK ROBOTŮ z roku 1984, dalšími byly např. TRICK OR TREAT (1986) nebo ZATYKAČ: MRTVÝ NEBO ŽIVÝ (1987). Žádný z filmů, v nichž se objevil, ale nezaznamenal významnější úspěch a Simmons se opět začal víc soustředit na hudbu.

V devadesátých letech skupina začala pořádat pravidelná setkání s fanoušky a na několika z nich se objevili i bývalí členové Ace Frehley a Peter Criss. V roce 1996 se do kapely vrátili a KISS uspořádali úspěšné celosvětové turné. I v novém tisíciletí jsou Kissáci aktivní, stále koncertují po celém světě (mj. dvakrát v Praze a jednou v Bratislavě) a v roce 2009 vydali nové album SONIC BOOM. Gene Simmons žije v Beverly Hills s dlouholetou partnerkou, herečkou a bývalou Playmate Shannon Tweed a dětmi Nickem (21) a Sophií (18).

Ondřej "The Graduate" Trávníček

Herecká filmografie

Filmy

2017 Armed Response
2016 Kiss (TV film)
Proč právě on?
2015 Scooby-Doo a skupina Kiss
2012 Epic School Battle
2010 Mery v očekávání
2009 Extrakt
2008 Detoroito Metaru Shiti
Metál a Rock
2007 Sea Tales
2006 KISSology: The Ultimate KISS Collection
2005 Buď v klidu
Kiss: Rock the Nation - Live
2002 Kiss: Animalize
Kiss: Live in Las Vegas
Tak už konečně chcípni!
Z nuly hrdinou
2001 My first Mister
2000 Těžkej rock (TV film)
1999 Detroit Rock City
1993 Kiss: Konfidential
1989 Krvavý surf
1987 Lovec lidí
1986 Koledu, nebo něco provedu
Příliš mladý aby zemřel
1984 Útěk robotů
1978 KISS Meets the Phantom of the Park (TV film)

TV seriály

2016 Angie Tribeca (TV seriál)
Inside Man (S01E09)
2015 Tým Škorpion (TV seriál)
Satellite of Love (S02E01)
2014 Welcome to Sweden (TV seriál)
2011 Castle na zabití (TV seriál)
Milovat a zemřít v L. A. (S03E22)
2005 Griffinovi (TV seriál)
Cesta ke slávě a zpět (S04E04)
2002 Griffinovi (TV seriál)
Cesta do Evropy (S03E20)
2001 Griffinovi (TV seriál)
Vánoční šílenství (S03E16)
1999 Třetí hlídka (TV seriál)
1998 Milénium (TV seriál)
...Thirteen Years Later (S03E05)
1997 Tatík Hill a spol. (TV seriál)
1984 Miami Vice (TV seriál)
1983 The Hitchhiker (TV seriál)

Dokumentární

2016 X Japan
2015 The Ritchie Blackmore Story
2014 Kissáci a fotbalový rokenrol (TV seriál)
2012 Richard E. Grant's Hotel Secrets (TV seriál)
2009 Streisand: Live in Concert (koncert)
2008 Proboha!
2006 Look, Up in the Sky: The Amazing Story of Superman (TV film)
2004 KISS Loves You
Kiss - Love Gun: Live At River Plate Stadium, Argentina 1999 (koncert)
Retrosexual: The 80's (TV seriál)
2003 Kiss Symphony (koncert)
2001 Kiss: Beyond the Makeup (TV film)
Satan's Top Forty
1998 Kiss: The Second Coming
1996 Unplugged: Kiss (koncert)
1988 The Decline of Western Civilization Part II: The Metal Years
1975 Kiss: Hotter Than Hell Tour (koncert)

TV pořady

2011 Akvária na míru (TV pořad)
The Chew (TV pořad)
2010 Talk show bez zábran (TV pořad)
2007 24th Annual AVN Awards, The (TV pořad)
Webnation (TV pořad)
2006 Gene Simmons: Rodinné klenoty (TV pořad)
Život Dudesonů (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
2003 The Best Hit USA (TV pořad)
1994 American Bandstand's Teen Idol (TV pořad)
1987 Rockstop! (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1980 Fridays (TV pořad)
1972 The Midnight Special (TV pořad)

Hudební videoklipy

2007 Nickelback - Rockstar (hudební videoklip)
2004 Gene Simmons - Firestarter (hudební videoklip)
1999 Everclear - The Boys Are Back in Town (hudební videoklip)
1998 Kiss - Psycho Circus (hudební videoklip)
1997 Kiss - Shout It Out Loud (hudební videoklip)
1992 Kiss - Domino (hudební videoklip)
Kiss - Every Time I Look At You (hudební videoklip)
Kiss - I Just Wanna (hudební videoklip)
Kiss - Unholy (hudební videoklip)
1991 Kiss - God Gave Rock 'n' Roll To You II (hudební videoklip)
1990 Kiss - Forever (hudební videoklip)
Kiss - Rise To It (hudební videoklip)
1989 Kiss - Hide Your Heart (hudební videoklip)
1988 Kiss - (You Make Me) Rock Hard (hudební videoklip)
Kiss - Let's Put The X In Sex (hudební videoklip)
1987 Kiss - Crazy Crazy Nights (hudební videoklip)
Kiss - Reason To Live (hudební videoklip)
Kiss - Turn On The Night (hudební videoklip)
1985 Kiss - Tears Are Falling (hudební videoklip)
Kiss - Uh! All Night (hudební videoklip)
Kiss - Who Wants To Be Lonely (hudební videoklip)
1984 Kiss - All Hell's Breakin' Loose (hudební videoklip)
Kiss - Heaven's On Fire (hudební videoklip)
1983 Kiss - Lick It Up (hudební videoklip)
1982 Kiss - I Love It Loud (hudební videoklip)
1981 Kiss - A World Without Heroes (hudební videoklip)
1980 Kiss - Shandi (hudební videoklip)
Kiss - Talk To Me (hudební videoklip)
1979 Kiss - I Was Made For Lovin' You (hudební videoklip)
Kiss - Sure Know Something (hudební videoklip)
1976 Kiss - Hard Luck Woman (hudební videoklip)
Kiss - I Want You (hudební videoklip)
Kiss - Love 'Em and Leave 'Em (hudební videoklip)
1975 Kiss - C'mon and Love Me (hudební videoklip)
Kiss - Rock and Roll All Nite (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Filmy

2017 Armed Response
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace