foto

Milan Markovič

  • nar. 14.7.1943 (77 let)

Biografie

Významný slovenský novinář, spisovatel, herec, satirik a humorista, původním povoláním učitel. Má dvě děti, syna Miroslava a dceru Miroslavu. Vystudoval dvě vysoké školy, pedaogickou v Trnavě a filozofickou v Bratislavě. Pracoval jako pedagog, redaktor Slovenského rozhlasu v Bratislavě a učitelských novin. Ve svém volném čase je scenaristou a divadelním hercem.

John "Jack" "lesumir" Kennedy

Herecká filmografie

Filmy

2015 Wilsonov
2013 Kovář z Podlesí
1993 Radošinské naivné divadlo (TV film)
1983 Víno vinovaté (TV film)
1978 V srdečnom ovzduší (TV film)
1973 Trpaslíci s rodokmeňom (TV film)

TV seriály

2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Případy pana Janíka (E11)

Dokumentární

2018 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Milana Markoviče (S15E05)
2011 Televízia po slovensky (TV seriál)
2008 Radosť zo života (TV seriál)

Divadelní záznam

1979 Teória zábavy pre pokročilých (divadelní záznam)
1978 Alžbeta Hrozná (divadelní záznam)
1973 Človečina (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2019 Chvíľka poézie (TV pořad)
2018 Kde domov můj? Speciál (TV pořad)
OTO 18. ročník (TV pořad)
2015 Ringo Family (TV pořad)
2013 Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2010 Bubu hledá chlapa (TV pořad)
Pretty Woman ČR a SR 2010 (TV pořad)
2009 Talkshow Jana Saudka (TV pořad)
2007 Člověče, nezlob se (TV pořad)
2006 ČR:SR Test národa 2006 (TV pořad)
2004 Dementi (TV pořad)
MM SHOW (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2003 Paškál (TV pořad)
2001 7EDEM s r. o. (TV pořad)
1999 Na rovinu (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1995 Na státní hranici (TV pořad)
Na šikmej ploche (TV pořad)
1993 Večer Milana Markoviča (TV pořad)
1992 Posezení s Janem Burianem (TV pořad)
1990 Hovory H ještě po dvaceti letech (TV pořad)
Večírek nejen pro zvané (TV pořad)
1981 Radošinské naivné divadlo: Silvester 1981 (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Divadelní záznam

1973 Človečina (divadelní záznam)

Fanoušci tvůrce