foto

Zdeněk Gawlik

  • nar. 21.8.1962 (56 let)
    Jindřichův Hradec, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narozen 21. 8. 1962 v Jindřichově Hradci. Žák ZDŠ v Lásenici, okres Jindřichův Hradec (1968-72), a ZDŠ ve Stráži nad Nežárkou, okres Jindřichův Hradec (1972-76); student gymnázia v Třeboni, okres Jindřichův Hradec (1976-80). Studium na strojní fakultě ČVUT v Praze (s přestávkami 1980-83) nedokončeno.

Několik většinou manuálních zaměstnání (vše v Praze): provozní pracovník ve studentské menze (SÚZ ČVUT Strahov, 1981-82), vrátný na studentských kolejích (SÚZ VŠCHT Jižní Město, 1983), stavební dělník (Vojenské stavby, 1983), zednický přidavač (Vojenské stavby, 1984), signalista-narážeč u těžní věže (Vojenské stavby, 1984), spínač důlních vozíků (Vojenské stavby, 1984-85), řidič důlní lokomotivy (Vojenské stavby, 1985-89).

Absolvent Metodického kursu pro amatérské filmaře okresů Pelhřimov, Jindřichův Hradec a Tábor (1986-87) a Večerní školy filmu při DPM hl. m. Prahy (1986-88). Náhradní vojenská služba v délce 5 měsíců (1989); 1996 vyřazen z armády. Studium filmové a televizní režie FAMU v Praze (1989-94); státní závěrečná zkouška s vyznamenáním 1996. Vždy bezpartijní. Od 1992 ve svobodném povolání.

Zájmy: Všechny druhy umění, většina humanitních věd (všechny uměnovědy, antropologie, estetika, etnografie, filozofie, historie, mytologie, politologie, religionistika), některé duchovní nauky, výjimečně přírodní vědy (ekologie, geografie); příroda, venkov, jižní Čechy, cestování, ze sportu fotbal (do roku 1990 závodně, dnes už jen pasivně a občas rekreačně).

Tomáš "Keltboja" Germek

Režijní filmografie

Filmy

1995 Malostranské humoresky
1993 Životní role
1992 Benefice profesora Alexandra a Barbary de Anatolia (TV film)

Dokumentární

2018 Žalman aneb Naslouchám tichu Země
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Aleše Juchelky (S14E26)
13. komnata Jiřího Langmajera st. (S14E25)
2017 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Martina Fenina (S14E09)
13. komnata Václava Kolouška (S13E26)
13. komnata Heleny Rytířové (S13E17)
2016 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Václava Neckáře (S12E12)
13. komnata Michala Viewegha (S12E02)
2015 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Aťky Janouškové (S11E05)
13. komnata Eduarda Hrubeše (S11E04)
13. komnata Pavla Soukupa (S11E03)
další epizody (4)
2014 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Aleše Brichty (S10E06)
13. komnata Pavlíny Jíšové (S09E22)
2013 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Dalibora Gondíka (S08E37)
13. komnata Tomáše Kvocha (S08E31)
13. komnata Dalimila Klapky (S08E26)
další epizody (4)
2012 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Lou Fanánka Hagena (S07E35)
2010 Příběhy slavných (TV seriál)
Zpříma do očí (S11E02)
2009 Příběhy slavných (TV seriál)
Ecce homo Šebánek (S10E08)
Máš-li kam, leť výš (S10E02)
2008 Příběhy slavných (TV seriál)
Poselství přes rampu (S09E04)
2007 Příběhy slavných (TV seriál)
Kila hrajou (S08E02)
2006 Příběhy slavných (TV seriál)
Dobře naladěná kytara (S07E07)
2005 Příběhy slavných (TV seriál)
Nesplněné desatero malujícího šašoura (S06E01)
2004 Příběhy slavných (TV seriál)
Písničku si cestou notoval (S05E10)
2003 České himalájské dobrodružství (TV seriál)
Lhoce, Mt. Everest (S01E07)
K 2, Broad Peak (S01E06)
Makalu, Kančenčonga (S01E05)
další epizody (7)
Příběhy slavných (TV seriál)
Chlap má umřít v botách (S04E03)
1997 Deset století architektury (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

1995 Malostranské humoresky

Dokumentární

2017 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Martina Fenina (S14E09)
2015 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Jiřího Dědečka (S10E17)
2003 Příběhy slavných (TV seriál)
Chlap má umřít v botách (S04E03)

Herecká filmografie

Filmy

1993 Zvláštní schopnosti (TV film)

Dokumentární

2015 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Pavla Soukupa (S11E03)

Skladatelská filmografie

Dokumentární

2016 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Michala Viewegha (S12E02)

Kameramanská filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace