foto

Kryštof Hanzlík

  • nar. 4.5.1962 (57 let)
    Praha, Československo

Biografie

Syn spisovatele, básníka a scenáristy Josefa Hanzlíka, nastoupil po maturitě v roce 1980 do Filmového studia Barrandov jako asistent režie a až do roku 1990 tu působil jako pomocný režisér. Spolupracoval s významnými režiséry, jak českými (mj. Ladislav Rychman, Václav Vorlíček, Antonín Moskalyk, Jiří Krejčík) tak zahraničními (Bob Hoskins, Margarethe von Trottaová).

Dvakrát usiloval o přijetí na FAMU (1985, 1986) a pak studoval několik semestrů teorii kultury na pražské Filozofické fakultě UK. Jako samostatný režisér debutoval postkatastrofickým autorským sci-fi snímkem POSLEDNÍ PŘESUN a v podobném žánrovém klíči s motivy nedosloveného tajemství uchopil i svůj druhý režijní pokus, dětský film DO NEBÍČKA.

V následujících filmových a televizních projektech obrátil pozornost především na pohádkové a komediální příběhy. Věnuje se též skládání hudby a písní, jež používá i ve svých filmech. Napsal sérii rozhlasových večerníčků, vydaných knižně pod názvem Kristýnka: pohádky z říše fialových motýlů (1995).

zdroj: Filmový přehled 2007/11

Režijní filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2000 Musíme si pomáhat
1996 Zapomenuté světlo
1993 Konec básníků v Čechách

TV seriály

2005 Ulice (TV seriál)
1998 Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
Dávka jedu (E07)

Dokumentární

2002 Petr Hapka (TV film)

Scenáristická filmografie

Střihačská filmografie

Filmy

2007 Crash Road
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace